Den traditionella morsdag middagen...

Så var det då dax åter igen för en trevlig morsdag middag, i år blev det till Klinta Bykrog som vi tog oss. Mätta och belåtna åkte vi sedan upp en sväng till Klinta så att Cornelia och Lukas fick leka loss lite. Jag och syrran tog oss en liten promenad i vattenbrynet, faktiskt riktigt skönt.






vattnet var nog inte tillräckligt kallt för att få i gång en förlossning.






Snygg och välklädd bror! Och lilla mamma!




Cornelia och Lukas.

Det var lite blandad kompott av kvällens aktiviteter efter en riktigt grymt varm dag.
I morgon går vi in i första sommar månaden och nu vet jag att det kommer bli ett junibarn, frågan är bara när?

Mors Dag i dag!

Jag blev firad på soffan idag, eftersom jag sovit så dåligt i natt. Min höger arm är bokstavligt talat TILL SALU! Den är konstant avdomnad och det sticker i fingertopparna och värker obehagligt värre. Stackars de människor som går med sådana problem år efter år.
Men min söta dotter kom med frukostbricka, med smörgåsar, flagga och ljus. Sedan fick jag min efterlängtade parfym från Escada.


Tack min älskade lilla tjej för det!

Det känns verkligen att det nalkas en kanon varm dag idag, så väderprognosen verkar ju stämma. Så planerna för dagen, blir att ta det lungt och njuta av fint väder. Vid 17:00 ska vi till Klinta Bykrog med mamma och pappa samt 2/3 delar av syskonskaran. Åsa ska tyvärr på annat håll!
Så alla mammor och alla andra hoppas ni får en underbar dag!

Sanering av sjukstuga!

Då var nästa familjemedlem förhoppningsvis avklarad i kräkaktiviteten. Så morgonen har för mig inneburit renbäddning av våra sängar, dammat, dammsugit och tvättat golv, samt sanering av toaletten. Jag hade ju någon form av planering att inte behöva städa som gravid ännu en gång, men med tanke på bebisens välmående där inne så skulle det vara ganska smutsigt här hemma innan den kommer ut. Så nu blev det ju ett ypperligt tillfälle att städa och det känns riktigt bra att sanera ut alla bakterier. Så har man lite tvätt att hänge sig åt oxå, men gott och fräscht luktar det i varje fall.

Så nu blir det till att hänga tvätt, sen intar jag solstolen för resten av denna dagen!


Fredag

Så rullade man in på 6:e dagen i övertid, det sköna är ändå att ingen ringer och kollar om det kommit något. Och Cornelia har ju inte varit på skolan så där i från har det ju varit lungt oxå. Sen kommer man ju inte i från när man går ner på stan eller att sina kära grannar som kommer på helgerna frågar. Men det får man väl ta, Cornelia har i varje fall piggat på sig vilket känns skönt. Men däremot ligger min lilla Björn och mår dåligt, dyng förkyld och ont i magen, så troligtvis var det ändå ev. maginfluensa Cornelia hade. Björn känner dock rejäl ångest över att må så här dåligt, risken att förlossningen sätter i gång är ju ändå ganska stor. Och att sitta vid en förlossning och må dåligt är ju ingen höjdare, så jag får kanske förvana min lillasyster som jag kanske får ta med mig som stöd. Men usch och fy, nog hoppas jag att Björn piggar på sig för självklart vill både jag och han att han ska få vara med vid vårt barns födelse.

Dagen i dag har varit av det något lugnare slaget, Jag, Zandra och Cornelia åkte ner en sväng på stan och köpte morsdag present, sedan tog vi oss en lunch på Strand, och självklart en glass på stan=). Hemma igen var både jag och Zandra ganska trötta, så medans Cornelia satt och spelade dataspel så sov vi på soffan i drygt 2 timmar. Det var riktigt skönt, så nu kanske man är lite piggare en fredagskväll.
Idag har Anders kaklat färdigt det vita kaklet samt fogat, det blev kanonbra. Så nu är det öländsk kalksten som ska vara i duschen samt på golvet, vilket blir till på tisdag nästa vecka.

Middagen blev i dag varm smörgåstårta med sallad, Cornelia hamnade dock nere hos fam. Wall/Gunnarsson där hon fick Kinamat. Björn trycket i sig en liten men det kan jag meddela att han precis fick upp, blir väl för mig att stoppa i mig ytterligare 7 vitpepparkorn för 3:e dagen i rad. Känns inte som om jag har lust att åka på en magsjuka nu!
Så lilla bebis stanna du kvar ytterligare någon dag så får vi hoppas att din pappa piggar på sig!
Nähä nu ska jag sätta mig och kolla på en film jag hyrt, trevlig fredag kväll på er!

Vad är det som är fel???

Cornelia blev ju magsjuk natten till igår och kräktes ju ganska intensivt mellan 24-03 innan hion somnade. På förmiddagen sedan var hon självklart ganska matt men framåt eftermiddagen tog hon sig och blev sitt vanliga pigga jag. Undantaget var väl att hon inte var jätte sugen på att äta, men hon stoppade ändå i sig tillräkligt till middagen. Sov sedan gott hela natten i sin egen säng, och idag på morgonen låg hon ute i soffan en sväng innan hon ville ha frukost. Hon åt en hel smörgås och två glas mjölk, ovanligt för att vara Cornelia.
Våran plan idag var ju att åka med mormor ner till Färjestaden, så Cornelia hoppade glatt in i duschen. men därefter blev något fel. När hon torkat sig, blev hon sittandes och kände att hon hade ont i magen och till slut gick hon in och la sig på soffan så jag fick trycka lite på magen. Och visst gjorde det ont, tillslut sa hon att - mamma jag kanske behöver kräkas, du kan väl ställa en hink här i fall att. Och mycket riktigt när jag väl kommer med hinken så riktigt kaskad kräks hon mängder.....det stämmer inte???? Har man maginfluensa så går det inte över ett dygn mellan kräkningarna!!
Lagom så kom mamma och Cornelia var riktigt medtagen, med ont i magen. Kände mig riktigt fundersam så jag ringde Vårdcentralen för att rådgöra, och fick en tid. Men sedan blev Cornelia jättepigg, fick i sig en glass och en bulle och vätska, samt var hur pigg som helst på att åka till Färjestaden. Ringde därför och avbokade tiden och tyckte att jag får väl ge det lite tid eftersom det inte kom mer kräkningar.
Sagt och gjort, med kräkpåse i väskan så gav vi oss iväg och Cornelia mådde bra, men hon ville inte ha ngn. lunch när vi stannade till vid Hamngrillen. Petade ändå i sig lite pommes och drack lite, men när hon på köpstan inte ville ha vare sig glass eller kaka hur mkt. jag än erbjöd henne. Då känns det inte jätte bra, det är inte Cornelia....
Vad fasen är det som är fel med min lilla tjej, nu ligger hon här på soffan och sover och det gör inte Cornelia i vanliga fall.


Här är mina efterlängtade Öländska jordgubbar som jag köpt och ska frossa i, kan lova att de smakade kanon!!!

Åter en dag gryr....

....och jag är fortfarande hemma. Annanas och stark mat har ingen effekt på mig, har förvisso haft 3 ganska kraftiga sammandragningar under en 45 min. period nu på morgonen. Men det känns ju som det jag har haft under mer än halva graviditeten, så som sagt idag får det bli en tur till Färjestaden. Anders vår kakelläggare kommer idag och förhoppningsvis har de sista plattorna kommit och så ska det fogas. Så det finns något som går framåt åt rätt håll.
Klockan är 05:45 och jag är klarvaken, har precis gjort mig lite frukost som jag tänkte stoppa i mig ute vid tv´n. Så då får vi se vad denna dagen har att erbjuda.

Vi syns säkert snart igen till eftermiddagen/kvällen, om jag har något av intresse att skriva =).

Ännu en dag...

Som sagt Cornelia har mått bra hela dagen, dock haft svårt att få i sig mat, men det kan man kanske förstå med tanke på hur urtömd hon blev. Blev till att tvätta ur toaletten för att ta bort alla eventuella bakterier, hängde ut en maskin tvätt som torkade på 20 minuter i blåsten=).
Sen fick jag ett litet energi påslag någonstans i från och gjorde dubbel sats bullar, trot grym värk i symfysfogen. Här är resultatet.


Tog sedan med mig en påse bullar ut till mamma som var snäll och klippte topparna på mig och färgade mina ögonbryn.
Hemma igen så hade Björn gjort ordning middagen jag planerat idag. Fick lite anonyma tips här på bloggen om att stark mat och annanas kan sätta igång förlossningen. Så det tog jag till mig, maten idag innehöll både vitlök, mango chutney samt sambal oleek och till efterrätt åt jag färsk annanas. Så nu får vi se om det ger något, är ganska skeptisk till alla dessa saker, tycker man gör de flesta knep som rekomenderas men ddet är inget som funkar. Men men, försöka funkar ju =).
Var inne en sväng hos Mini som ville ha smakråd angående nya glasögonbågar, och tur var väl det för vi hade tydligen samma smak. Fick oxå tillfälle att gosa lite med en liten nakenfis, dessa goa mjuka små bebisar....vill ha nuuuuu!
Har precis sett en dokumentär "En skräddarsyd lillasyster", tänk vilka fruktansvärda sjukdomar som finns, usch och fy hoppas man aldrig behöver hamna i en sådan situation.
Ja nu får vi se vad morgondagen har i sin planering, tänkte behålla Cornelia hemma även i morgon, det är ju 72 h symtomfrihet =) vilket jag tänkte ta fasta på, så är jag på benen så tar vi nog en tur ner till Färjestaden tillsammans med mormor, och förhoppningsvis har Cornelia fått tillbaka lite aptit.

Nä nu é det jag och sängen som gäller, natti natti!


Min lilla tjej!

Vaknade vid midnatt av att lillan kom och la sig i vår säng, orkade inte argumentera så mycket om det eftersom jag var så trött. Men efter en halvtimme säger Cornelia - mamma jag mår illa och måste kräkas :-O ahhhh, tack och lov hörde Björn det och for upp med Cornelia ut till toaletten. Själv är man ju inte så smidig, och duktig som Cornelia alltid är när hon varit magsjuk, så håller hon sig hela vägen till toaletten innan hon kräks. Min duktiga och förståndiga tjej, tyvärr så var det en rejäl omgång och hon låg nog och kräktes ganska konstant fram till klockan tre i natt.
Björn var så snäll och la sig ute i soffan med Cornelia så jag kunde sova vidare. Vid fyra var jag uppe och då låg båda två och sov gott.
Nu på morgonen är Cornelia ganska medtagen, men tycker själv att hon mår bättre. Har lyckats få i henne lite filmjölk och annan vätska. Märkligt att maginfluensa fortfarande är aktiv, så typiskt att Cornelia får det igen den lilla spetan behöver allt hon får i sig och inte tvärtom.
Idag blir det en hemma dag vilket är lägligt med tanke på det lite tristare vädret, kanske blir det ett nubakt lass med bullar om jag får lust.
Sen får man ju hoppas på att man lyckas hålla sig frisk själv :-S.

Dagarna går...

Anders har nästan kaklat färdigt badrummet, men det felar några plattor så han kommer åter på torsdag och då ska det fogas oxå, sedan kommer kalkstenen på måndag för att läggas på tisdag. När han var färdig idag så fick han bärhjälp till bilen av Cornelia som var snabb att vara till hands, tänk vad lätt det är att hjälpa till när det gäller en man i sina bästa år. Må säga att det börjas i tid:-).



Lagom till Björn kom hem hade jag lagat spagetti och köttfärsås, sedan var det dax att åka iväg på Diamantens familjekväll, blev en trevlig tillställning. Men jag har faktiskt haft några ganska kraftiga förvärkar i kväll och gräsligt ont i min fog :-(. Men det är nog bara på skoj...det gäller ju att plågas utdraget länge innan man vill titta ut.






Frida, Moa och Cornelia





Hemma igen blev det duschen för Cornelia och bums i säng, och det sista är nog vad som gäller för mig oxå, för jag är så fruktansvärt trött både mentalt och kroppsligt. Alla dessa aktiviteter som varit under maj månad har varit extremt mycket, och jag väntar ju på en ganska påfrestande aktivitet som har lite svårare att komma igång=).

Natti natti!!

Känner mig som en huggorm...

...vet att alla bara menar väl, men när man ska lämna sin lilltjej på skolan och man nästan tvekar att gå runt hörnet för man inte vill höra "Har det kommit någon bebis ännu"? - Jo då det är därför jag fortfarande har en jättekula på magen och vankar som en anka!!! Men NEEEEJ det har fortfarande inte kommit någon och jag lovar, att när det är Björn som kommer och lämnar då har bebisen kommit!
Som ni förstår så hjälpte det inte med en långpromenad i går, jag är idag fortfarande lika gravid som i går, och så var det då dax för det inplanerade MVC-besöket som Karin och jag inte hoppades skulle bli av. Men men, jag har nu kommit därifrån, alla mina värden är fortfarande bra och symfysmåttet ligger nu stabilt på 36 cm och följer kurvan. Det som förändras är väl min vikt med tanke på att jag svullnar så i värmen, men så länge jag ligger under 80 kg så får det vara ok. känns det som. Huvudet är lite ruckbart, men den ligger så pass djupt ner i bäckenet att det inte ska ha någon betydelse. Karin tyckte oxå att livmodern kändes hårdare än vanligt så kanske det är ett tecken??? Sen tyckte hon fortfarande inte att barnet verkar så stort, tack snälla Karin för att du är tillbaka, känner mig alltid lugn efter att ha varit hos dig till skillnad mot senaste besöket.
Så jag får stå ut med en stasad höger arm och lite annat smått och gott fram tills den behagar komma ut, men min största önskan är att förlossningen skall komma igång av sig självt, man vill ju inte bli igång satt.

och så har denna dagen snart gått...

... ja nog har det varit varmt, la fram termometern där jag sitter på framsidan, den visade på 50 grader, kan lova att det kändes. Men det har blivit lite solande av idag medans man har haft en stackars hantverkare som flitigt sprungit fram och tillbaks i värmen medans jag själv suttit och kopplat av i solen.
Efter jag hämtat Cornelia hade jag Björn och hans lärling Sebbe hermma på lunch, även bror min kom förbi med sin lunchlåda. Så här hemma har flitens lampa lyst, men inte från mig för en gångs skull, Anders har dock kaklat nästan halva badrummet i dag, så i morgon tror jag väggarna blir färdiga, med undantag för duschen där det ska vara kalksten.

Så här ser det ut än så länge.




Hur ser mitt status ut då? Jo under dagen har jag haft ganska täta och kraftiga sammandragningar dock inte så smärtsamma. Inser att jag faktiskt inte minns när värkarna med Cornelia blev så där smärtsamma så man bara stod och flåsade. Jag var ju som sagt och sprang i garderobstrappan uppe vid slottet när värkarna inte var så tuffa. Bestämde mig i varje fall att försöka mig på en promenad med Mini nu i eftermiddags, och så blev det, tog oss ner till Blårörsområdet där jag vankade omkring med lite småsmärtor till och från, men vi fortsatte och det blev en skapligt lång promenad. Väl hemma tycker jag nog att jag haft lite lätta värkar med något smärtsammare karaktär, men vad sjutton det lär nog inte vara något att hoppas på. Det var nog bara promenaden som gjorde sitt till, i morgon har jag ju ett mödravårdsbesök inbokat och där lär jag nog sitta som planerat med mitt flyt...
Sitter med en schyst? ansiktsmask just nu och ska göra en hårinpackning, känns som det är läge för det, att vårda sig själv, man vet ju aldrig när det blir nästa gång =).

På återseende!!!

Måndag morgon...

...och vaknade vid halv sex och kunde inte somna om. Så det var bara att kliva upp, göra mig lite frukost och läsa min bok. Och som ni förstår så är det ingen som vill titta ut ännu, mycket sammandragningar är det hela tiden, men inget av det mer smärtsammare. Men ont har jag ju på andra ställen så jag klarar mig nog.
Det är strålande solsken och jätte varmt ute, försöker sitta i solen men behöver lite svalare miljö mellan varven så därför passar jag på att skriva lite.
Idag har Anders börjat kakla i badrummet, så nu händer det lite och förhoppningsvis kommer det nu att flyta på så det blir färdigt innan juli i varjefall.
Så här såg det ut efter tätskiktet var klart.




Avslutning på helgen

Efter att Björn varit och lämnat Cornelia, så var han så snäll och hade köpt färska jordgubbar till mig. Kan lova att det satt fint, kände mig faktiskt lite piggare efter att ha fått i mig 1 L jordgubbar med glass =).
Med ett så dunderfint väder i dag så kände vi för lite grillat, fam. Olsson dök upp så vi passade på att äta tillsammans. Och lilla stackars jag behövde faktiskt inte göra så många knop mer än att marinera köttet och göra en sallad, sen kunde jag luta mig tillbaka medans Camilla tog sig an disken efteråt. Blev en trevlig och lugn söndagkväll.




Cornelia och Lovisa dukar.


Grillmästaren.


Mamma och pappa Olsson.

I morgon ser jag fram emot att de ska börja kakla vårat badrum, får väl se det som lite positivt att bebben inte tittat ut än, hoppas ju på att inte ha massa hantverkare springandes här när man har en nyfödd hemma. Men man vet ju aldrig.....

Sentimentalt


Lördagen

Blev en smärtsamt skön dag om jag ska uttrycka mig rätt, strålande solsken och varmt, blandat med mina "underbara" krämpor av varierat slag. Körde ut syrran på en arbetsintervju på Klinta Camping som gick bra och hon fick jobb i serveringen. Hem igen för att hämta upp familjen och Moa samt Ulle, Kalle och Theo, och åka ner för att äta lunch på Blå. Sedan blev det en glass på staden och Theo fick åka glasståget, vilket var mkt. populärt, hem igen för att lägga upp mina ben och vila mig.
På kvällen kom Johan och Sara förbi och tog med sig Björn och Cornelia ner för en cruisingkoll på stan, själv låg jag i soffan och kollade Robinson lite lagom medtagen. Dock ingen stundande förlossning i antågande för min del.

Söndag i dag, hade ett trevligt barndop på planeringen, men känner mig ganska hängig och totalt slut så det blir till att hålla sig hemma och försöka samla lite krafter. Cornelia ska i väg till en kompis några timmar, själv blir det bara till att ta det lungt. Bla bla bla....intresse klubben antecknar!!!

Jag vill ha bebis nuuuuu och slänga mina krämpor all världens väg där de hör hemma, för de gör de inte hos mig!!!!!!

Bra låt!


I ám still going....

...och så lär det nog vara under någon vecka till om det blir som jag tror. Men jag lovar att vi sms:ar alla potensiella intressenter om när den behagat komma ut, för så länge jag svarar i telefonen hemma så har det inte kommit ngn. bebis =). Själv är jag ett vrak i nuläget, min symfysfog har gjort sig mer påmind än någonsin och det gör såååååå j***a ont mest hela tiden så fort jag rör mig. Känns ju super kul med tanke på att det inte verkar bli ngn. förlossning å det närmaste. Så jag får ordinera mig sälv lite mer stillasittande/liggande och det är inte lätt vill jag lova.

Men lördag i dag, fam. Lundin/Lundqvist kommer troligtvis över så det blir lite trevligt avbrott i den nuvarande dagliga lunken.

I går...

....bjöd mina föräldrar på taccos middag här hemma, mycket gott och tacksamma var vi för det. Till dessert slängde jag i hop en kladdkaka med grädde till.





Efter middagen så tog mamma. jag och Zandra en skön promenad ner till TIME för att hyra oss en film, promenaden ner kändes bättre än den hem. Men det är väl uppförsbacken som är lite tuffare hemmåt. Hemma igen blev det kladdkaka.




I dag åter en ny dag, ingen bebbis vill titta ut här inte, så jag får vältra mig vidare och förväntar mig faktiskt inte att få någon bebis förän i slutet av maj kanske t.o.m början av juni. Så det blir till att göra det bästa av dagarna tills det är dax. Har nyss varit nere med Cornelia till Moa, fick en liten pratstund med Annelie, men nu sitter man då hemma. Det är nystädat sean i går, knappt någon tvätt i tvättsäcken och dåligt väder ute. Det som ligger på göra listan är att tvätta och städa bilen, men just det är väl det som jag har absolut svårast att utföra med den lilla magen i vägen. Så det blir till att ta sig an en bok och kanske koppla av för en gångs skull =).

Syns säkert snart igen!

V. 39+3

Får väl fortsätta med dessa "vackra" bilder, detta kortet togs i V.39+3.


Fiskelycka!!!

Har under dagen fått ett par telefonsamtal där min dotter skriker av lycka då hon får sin första gädda den ena större en den andra. Nu har jag fått hem min lilla familj och i en hink ligger Cornelia´s fångst (den stora gäddan) och Björn´s fångst (enl liten aborré som ryms i gäddans mun. Kan se den synen framför mig när Björn får upp en liten aborré och Cornelia en gigantisk gädda =). En lycklig tjej som haft en mysig dag med sin pappa!!










Åh så dessa nätter...

Har väl haft ganska skapliga nätter under en tid då toaletten inte varit lika välbesökt. Men under två nätter nu har jag varit uppe minst fem gånger per natt, det är inget underhållande när man samtidigt har ont i ryggslutet och benen.
Tänk att jag redan sitter och tycker synd om mig själv och då har inte ens det planerade datumet infunnit sig. Kanske ska spara på gnället tills jag gått över tiden med en vecka. Men NEJ, jag mår faktiskt skit rent ut sagt, jag vill sova en liten stund på natten, kunna röra mig obehindrat utan att se ut som en skadeskjuten anka. Sen har vi fått lite återfall av illamående, men det är väl bara för att det värker i alla leder.

För övrig ser det ut att bli en fin dag med sol och värme, min övriga lilla familj har tagit fiskeutrustning och matsäck upp till Hornsjön för en fisketur. Hoppas de får en lyckad dag, själv ska jag försöka vila och njuta av lite lugn.
I eftermiddag kommer mamma, pappa och Zandra ner för att bjuda på taccosmiddag, och jag lovar det tar man tacksamt emot. Tack mams och paps för det, ska se om jag orkar ordna någon dessert till det!

Dax att inta frukost för min del, ha en bra dag med er!

En dag i Kalmar..

Hade ju lovat mamma att följa med in till staden idag, vilket passade bra med tanke på att Cornelia gjorde sin sista dag på fritids idag. Blev upphämtad av mamma och syster hemma, efter att jag lämnat Cornelia, sedan bar det av. Regnade när vi kom in till Kalmar, men så fort vi klev ur bilen blev det strålande solsken och varmt. Tack för det =). En tur till Make up store för inköp av rouge och 2 ögonpennor, sedan var jag och fixade lite blommor till fritidspersonalen. Lite övriga shoppingställen blev det innan mamma var snäll och bjöd Zandra och mig på lunch. Tack mamma!!
Mamma skulle handla på FLASH, och tjejerna där inne är så gulliga, känns alltid bra att höra att man är så FINT gravid med bara en mage....speciellt när man själv känner sig som det mest otympliga i hela världen just nu. En av tjejerna var tydligen lite sierska så hon tror attdet blir en kille, men det har ju jag trott hela tiden...men vad det än är så är den välkommen ut vilken minut som helst.
IKEA blev sista anhalten innan vi begav oss hemåt, och att springa på stan har ingen effekt för att sätta igång en förlossning hos mig.
Lite ICA shopping i Borgholm innan vi hämtade Cornelia, tänkte mig grillad kycklingfilé med nypotatis (svensk) förvisso men det duger bra det med. Dock så störtregnar det ute just nu och åskar, mysigt, men grillningen då??? Det får Björn ordna på något vis.

Så nu är det mat som står på planeringen.....

Ett avkopplande slut på kvällen...

Åkte ner för att hämta Cornelia, då sitter Annelie och Perra på terassen med kvällssolen i perfekt läge. Så där hamnar jag, medans barnen leker förfullt sitter vi och pratar och njuter av en helt underbar kväll. Slutar med att kidsen vill bada badkar, så vi får ytterligare en stund med avkoppling innan det är dags för torkning och hemfärd. Passade perfekt eftersom jag bytte till rena lakan i våra sängar innan jag åkte för att hämta lillan. Så nu är sagan läst och Cornelia har lagt sig för att sova.

God natt mina vänner!

En dag i taget...

Så gick man då tack och lov över den 18 maj, men nu vill jag INTE mer. Nätterna är verkligen skitjobbiga, det sticker och värker i händer, armar, fötter och ben. Och jag känner mig fruktansvärt svullen, även fast det inte utåt syns fullt ut, men DET KÄNNS!!! =(. Bestämde mig för att åka ut till mamma och få sällskap på en promenad, vilket var ett par veckor sedan eftersom jag får sammandragningar hela tiden. Men sagt och gjort vi gav oss i väg och det kändes faktiskt riktigt avkopplande i det super fina vädret, och ganska stabilt kroppsligt. Men efter ett par km så började det strama neråt och jag kände väl att det var dax att vända om för att undvika att få riktigt ont. Tror dock inte att promenaden hade någon positiv effekt på svullnaden, då det fortfarande dommnar och sticker i både händer och fötter...
När vi kom hem fixade mamma lite lunch, sedan kopplade jag och syster av ute i solen. Åkte sedan hem och pratade lite med MIni innan det var dax att handla och hämta Cornelia. Någon Cornelia fick jag inte med mig hem eftersom hon fick följa med Moa hem idag. Så det blev till att åka hem ensam och styra till med lite mat till Björn och mig, skönt med lite lugn och ro vid matbordet ibland =).
Björn har åkt i väg på match och själv ska jag snart åka och hämta Cornelia som har bakat pizza ihop med syskonen Broman.

Finns det någon som gnällt i hjäl sig??? Annars känner jag mig som en stor kandidat för den platsen....jag vill ha bebis nuuuuuuu!

...fortsättning

Efter mitt besök på MVC åkte jag till förskolan och var med Cornelia den sista timmen. Frida följde med Cornelia hem så de har haft fullt upptåg av varierande slag, t.o.m suttit och lagt IDIOTEN som Frida lärde Cornelia idag. Själv har jag styrt upp med lite medlemsavgifter på vårdförbundet och ringt IT-enheten på jobbet för att få nytt lösen till min jobbmail. Med det ordnat var det dax att börja förbereda middagen som födelsedagsbarnet önskat sig, det blev taccopaj och sallad vilket var mycket uppskattat även av Frida som inte egentligen tycker om tomat, lök o.s.v. Men det gick ner hos alla.
Efter att Frida åkt hem gick Cornelia och Björn ut på maskpromenad, de skulle samla maskar :-S, som de nu är nere och fiskar med. Kul att Cornelia har lite av sin fars intressen, så nu har jag haft tid att ägna mig lite åt mig själv a´la ansiktsmask, hårinpackning samt rakning av diverse kroppsdelar som är åtkomliga=).

Nu är det tv och soffa som gäller ett par timmar!

Grattis kramar till våran stora tjej idag!!

Ahhh! för ny barnmorska på MVC.

I dag var det då dax för ytterligare ett besök på MVC, tyvärr var min ordinarie barnmorska på semester så det var en annan idag. Hon var lite väl över trevlig och något speedad, blir lite konstigt när man är van vid vissa rutiner. Mina värden var som vanligt ua, hon blev väldigt positiv över att mitt blodvärde låg så bra 122 så här i slutet. Hon tyckte att jag måste ha en bra och ballanserad kost, tja kan jag väl inte påstå men jag äter ju det mesta. Så frågar hon var mitt första barn vägde, och jag sa då 4065g så efter att hon kännt på magen så säger hon att detta kommer att väga 100-200g mer??? Ja nog är det dubbla budskap, Karin har ju sagt att hon inte tror att det är ett så stort barn, men men det återstår att se. Hjärtljuden låg på 140 och huvudet var lite ruckbart, symfysmåttet låg på 36 cm. Så nu återstår bara att se om det blir ytterligare ett besök den 26 maj, eller om jag lyckats få till det innan dess.....

Hipp hipp hurra! För Cornelia 7 år i dag!

Så var hon då kl. 04:06 7 år gammal, t¨vå slagna hjältar kravlar sig upp för att styra till med födelsedagsfirande på sängen för Cornelia.
Toast var beställt på frukostbrickan och en massa paket.

Aldrig så lättväckt som när man fyller år=)


Frukosten kommer alltid i sista hand när det nalkas paket.


Mkt. paket med speciellt massor av kläder, pysselbok, tält och två sovsäckar, kickboard, örhängen och lite annat pyssel.
En mycket nöjd tjej var det som gick i väg till skolan idag.



Presentbord.



Cornelia´s vuxenkalas!

Så var då dagen kommen som Cornelia så hett efterlängtat. Själv var jag ganska slagen efter gårkvällens styr, men det var bara upp och fortsätta nu på morgonen. Först lite grötfrukost sedan var det dax att ta sig an skalning av 3 kg räkor till smörgåstårtorna. Men Björn och jag hjälptes åt så det gick ganska snabbt, därefter påbörjades garneringen av jordgubbstårtorna och smörgåstårtorna. Kan lova att ryggen inte mår bättre i dag, men vad gör jag? Jo, jag går sedan ut och klipper gräset....Björn for upp en sväng till norra Öland och kom hem lagom för att tvätta av trädgårdsmöblerna innan gästerna kom...pollen, pollen....
Först på plats kom mormor, morfar och moster Zandra.


med ett jätte paket som innehöll en limegrön saccosäck, perfekt till mitt vardagsrum =)


Årets födelsedagsklänning.



Sedan kom fastrarna med delvis respektive och så lille Theo, där blev det örhängen x 4, halsband och en smörgåsgrill med disneymotiv samt glaspärlor att pyssla med. Moster Åsa med familj kom därefter med jätte fina kläder och naturligtvis kattungarna som kommer om några veckor.


Morfar, faster Frida och Björn.



Moster Åsa, kusin Alva och fastrarna Ulle och Sanna.


Lillkusin Theo.


Dags att blåsa ljusen på sin egengarnerade jordgubbstårta!


En del av gästerna.


Frida och Björn!
Sanna och NIcke!


Ja, många var det här men alla fastnade inte lika bra på bild =).
Lite senare dök Morbror Johan, Sara och Lucas upp, Cornelia fick ett scrapbookset av dem.
Tack alla för fina presenter, Cornelia sa att hon var mkt. nöjd med dagen nu innan hon gick och la sig. Hon påpekade dock för sin pappa att hon förväntade sig att få lite fler presenter av honom i morgon på sin födelsedag =).

God natt på er!


Lördag och stressens dag!

Upp och hoppa för att äta frukost och duscha. Slängde sedan i hop en hallonpaj eftersom Lars och Mille skulle komma på besök. Mitt i detta gjorde jag en satts pannkakor som skulle med på aktivitetsdagen med förskolan nere vid Kapelludden vid kl. 13:00. Hann oxå göra en tårtbotten och koka vaniljkräm innan det var dax att ge sig i väg. Åkte en runda först och kollade på våra nya små vänner som kommer hem om ca. 6 veckor.






Cornelia i sina nya glasögon.


Här på satt Cornelia under de 2 timmarna vi var nere vid Kapelludden.

Sen bar det av hemåt igen slängde ihop ytterligare en tårtbotten, Björn gjöt en platta till parasollet vi köpte. Fick oväntat besök av Terese och L-G som chockerande nog inte visste att vi skulle ha barn. Lite kul att det faktiskt gott någon förbi som bor i ens närhet. När väl tårtan var klar, bar det i väg ner till Alva och Hugos kalas, där bjöds det på hamburgare och kladdkake muffins. Ungarna hade fullt upp med att bada i "jacuzzin".





Sen föll det på min lott att köra hem mamma, pappa och syrran, åter igen ner för att hämta Cornelia och Björn. Hemma vid 20:00 på började jag förberedelserna med två tårtor samt 2 smörgåstårter som alla 4 ska stå och dra över natten för att bli saftiga och goda. Kan säga att jag är lagom trött i rygg och ben just nu, och inne i magen är det full aktivitet för tillfället!

God natt, nu ska vi bara se hur det går för Sverige!!!

Fredag

Började min morgon med att hänga ut en maskin tvätt, sedan tog jag tag i städandet inför helgens firande. Hoppas på att det var sista gången jag behövde dammsuga och tvätta golv som gravid, för det är helt otroligt jobbigt för höfter och mage.
Blev lagom färdig med huset och mig själv efter en dusch, när Björn kom hem. Vi ska in till Kalmar och göra lite ärenden innan han ska spela match.
I dag ringde de oxå om att Cornelias glasögon var färdiga så lagom perfekt till sin 7-års dag, och kanon fina blev de på.
Efter shopping på Maxi och Coop samt Bauhaus, så var det dax att entra fotbollen. Medans pappa Björn värmde upp gick Cornelia och jag och köpte oss en varsin kebab tillsammans med Sanna och Nicke som tog sig en pizza. Ulle och Theo dök upp kort därefter, och under första halvlek fick vi njuta av att se Björn nicka in första målet i matchen. men efter en halvlek var vi supportrar ganska frusna så Cornelia och jag följde med Ulle hem och tog det lite lungt tills Björn kom och hämtade oss. Kom hem strax innan elva ganska trötta, Cornelia somnade snabbt efter tandborstningen och själv ska jag lägga mig till kojs alldeles snart.

Lägger in lite bilder i morgon, god nattens!

Morgonstund...

I morse när jag vaknade hörde jag hur Cornelia höll på och styrde i sitt rum, smög mig upp och fick se att hon bäddat sin säng och städat. Min duktiga tjej, sen skall ju kläder tas på och frukost ätas, detta är inte fullt lika roligt men gick ändå bra i dag.




Efter vi hade ätit nu i eftermiddags så försvann Cornelia ut ganska snabbt, när Björn och jag tittade ut så satt hon på stenmuren och hade försäljning av stenar. Åhhh, så söt....hon såg så ensam ut, fram med plånboken och ut för att köpa.





Även Björn, MIni och morbror Johan var snälla och köpte lite av henne, och jag lovar det var inga billiga stenar hon sålde så hon har fått ihop en rejäl slant.
Själv tog jag tag i ytterligare lite grisgöra, jag satte mig på en dyna och rensade ogräs i häcken. Men jag var snäll och sparade högarna till Björn, vilket inte är så betungande gentemot att ligga på huk och rensa med en jätte mage i vägen. Jag känner mig riktigt duktig idag och kan med gott samvete klappa mig själv på ryggen, kan väl villigt erkänna att jag just nu känner mig riktigt trött i både rygg och ben.
Ska nu äta rabarberkräm med mjölk och ta det lungt!

Suck och stön dag!

Började min dag med att röja bort små grästussar som växer upp i stenläggningen samt sopade rent i stentrappan. Verkligen förnuftigt av mig där allt jag ätit senaste timmen lätt kommer upp när jag böjer mig fram, men jag är ju inte den som ger upp. Fortsatte tills det blev klart dock med ett par sura uppstötningar. Åkte sedan ut till mamma och syrran för att prata lite och njuta av solen och värmen som var något bättre ute på östra sidan. När jag åkte hem så bestämde jag mig för att åka förbi veterinärkliniken för att höra hur det ser ut på kattungefronten. De blev faktiskt oxå ledsna av att höra om våran lilla Bilbo, de tyckte ju själva att han var så speciell när han var hos dem och så lien som han var. Fick tips om 3 kattungar, men vad sjutton det är så svårt att släppa bilden av Bilbo och hur fin han var. Det är ju en sådan katt man vill ha, trots att man vet att det är svårt att få igen...


Sådan attityd redan som liten, saknar dig pojken vår!!!!

Ute hos mamma snodde jag med mig rabarber så mellan korvstroganoff kok så kokte jag rabarberkräm och som avslutning slängde jag i hop en paj oxå, det är ju lill lördag idag=).

GRATTISKRAMAR!!!!

Idag fyller min underbara vän Heléna 30 år, tyvärr bor hon ända uppe i Stockholm så jag får passa på att fira henne när hon kommer ner i sommar.
Många varma Grattiskramar på din dag, hoppas du blir väl omhändertagen!!!

Heléna 30 År!!

Jag erkänner...jag har ljugit...

....så pinsamt!! Satte mig i går kväll för att läsa min dagbok då jag var gravid med Cornelia, upptäckte då att Cornelia var planerad den 7 maj. Med andra ord så gick jag BARA över 11 dagar eftersom hon är född den 18 maj. Så jag har med andra ord ljugit för alla när jag sagt att jag gick över 16 dagar. Ber så mkt. om ursäkt =), men 11 dagar var väl tillräckligt för att det skulle kännas som 16? Jag blev dock lite glad av att läsa det, för inte kan jag väl gå över längre med andra barnet? Ja, det hoppas jag inte i varjefall. Men så nu vet ni Sisela gick inte 16 dagar över tiden, utan bara 11!!!!

Vet någon ...

varför jag i bland får text som t.o.m en 3-åring skulle kunna läsa i mina inlägg????

Njutningens dag...

....eller till stor del i varjefall. Lämnade Cornelia på skolan, sen var det bara till att fara in till Kalmar då jag skulle vara på Movement redan vid 9:00. Började med att få fötterna i ordning gjorda och avslutades med en massage som satte igång blodcirkulationen i benen.
Så här fina blev mina tånaglar och fötterna är så lena och fina!

Dock något svullna nu på kvällen =).
Sen var det bara att lägga sig till rätta och få sig en ansiktsbehandling av toppklass, det här med portömning kan man kanske vara utan. Men för övrigt så känner man sig så ren och fräsch när man går där i från, vilket jag gjorde 2 timmar senare och något vimmelkantig. Jag lovar det är inte helt bekvämt att vara höggravid och ligga på rygg under så lång tid, lite lätt avstasad och lagom varm var man.
Var sedan och ordnade med Cornelia´s glasögon som nu blev de svarta, sedan tog jag mig en snabblunch på Zorbas. Sara avbokade så det blev till att sitta ensam och det är inte fullt lika kul, så därför gik det lite snabbare och jag hann åka en sväng till Blomsterlandet och införskaffa massa nya utomhus växter. Sedan bar det vidare till City Gross för lite inköp inför Cornelia´s kalas på söndag. Hemma blev det grillat med tillbehör vilket avslutades med att slappa framför tv´n.

Sov sött!


Måndag och nya tag.

Mådde för ovanlighetens skull ganska bra i morse trots att jag inte sovit speciellt effektivt under natten. Cornelia och jag hade en lugn och behaglig morgon tillsammans innan avfärd till förskolan.
Sen bar det av hem igen för att hänga upp dagens tvätt, sen blev det lite pyssel framför datorn och skicka in bilder till Ölandsbladets firarsida.
Men sen var det dax för mig att inta solstolen och njuta av det fina vädret som höll i sig fram påeftermiddagen. Vid 12:30 var det bara att ge sig ner för utvecklingssamtal med Cornelia. Det var inga problem där, hennes fröken tyckte hon var mkt. begåvad och hade lätt för att lära, en glad och lättsam tjej att ha att göra med. Men till på köpet så fick jag veta att min lilla 7åring skolat från idrottslektioner, baaaaah är det ett skämt eller...Men nu förstår jag varför Cornelia´s gympa kläder alltid kommer hem lika välvikna som när jag plockat ner dem. Enl. Annika har hon haft lite varierade ursäkter med ont i magen o.s.v. Ganska chockad blev jag ändå, eftersom Cornelia är så fruktansvärt aktiv hela tiden, så borde det ju vara det optimala för henne. Men men, nu får vi se hur det går i fortsättnigen, hoppas bara inte hennes fröken är allt för snäll och låter henne hållas. Det har man ju ingenting för i längden, det krävs nog lite hårdhandskar och inga argument!!!

Var förbi ICA och handlade på hemvägen, lastade lite väl tungt och det kändes minsann efter att jag burit in kassen.... Cornelia och jag tog oss en fika ute i solstolarna, sedan kom Johan förbi och var lite social för en stund. Lyckliga Cornelia fick spela tennis ute på gatan med sin morbror och det är ju mäkta populärt!!!!
Så var dagen åter inne i det där roliga med middag, tycker inte om det här med att planera mat, har ingen som helst fantasi. Men idag blev det panerad schnitzel m. pommes och bea, det går ju alltid ner. Björn var snäll och tog hand om disken medans jag och Cornelia intog duschen.
I morgon väntar mig ansiktsbehandling och pedikyr, ska bli oerhört skönt och förhoppningsvis avkopplande, vet inte hur länge jag pallar av att ligga på rygg. Sedan blir det lunch med svägerskan Sara och vidare inköp till smörgåstårtorna som Cornelia ska ha på sitt vuxenkalas på söndag.
På återseende.....

V. 38+1

Växer och frodas....


Avslutning på Andy´s lekland med minimalerna.

I går söndag så var det dax för nästa inplanerade aktivitet, upp tidigt =( för att fixa ordning hår och kläder på Cornelia. Sedan körde Björn ut Cornelia och Moa till Räpplinge kyrka för att de skulle öva innan  familjegudtjänsten som skulle hållas  innan avfärden till Andy´s lekland. Jag blev upphämtad av resterande fam. Broman och vi kom lagom ut till det skulle börja. Tyvärr är det mkt. mal av prästen innan man får njuta av barnens sång och skådespel, de är helt suveräna!





Sedan blev det till att packa in oss i bussarna eller framför allt jag och Annelie med våra 3 barn som helt klart vägrade åka bil i stället för buss. Björn och Perra fick lyxen att köra bilarna till Kosta, själv satt man längst bak i bussen och mådde ganska grisigt inkl. illamående pga. åksjuka. Väl framme var jag snabb ut ur bussen för frisk luft, sen var det bara att samla i hop oss för intågande till Andy´s lekland samt shopping på Kosta Outlet. Skitkul att vara höggravid med så mkt. billiga kvalitetskläder, samtidigt fanns det mkt. skit oxå. Köpte mig en ny väska och lite små saker, sen höll jag mig inne på Andy´s lekland för säkerhetsskull =).


Anna och Cornelia riktigt flög fram i favorit rutchkanan som var mkt. brant och lång!


Bredbent :-)



Det blev en lyckad dag för alla barnen och hemfärden blev för våran del med bil. Skönt att kunna sträcka ut sig och koppla av lite. Bestämde oss för att äta på Pappa Blå när vi kom hem, där fick vi oxå trevligt sällskap av bror, svägerska och Lucas samt syster Åsa och Alva som cyklade förbi.
hemma blev det slöande i soffan medans killarna och Cornelia gav sig ner för att kasta lite spö i hamnen!


Bowlingkalas på Harry´s...

Så var det då dags för det efterlängtade Bowlingkalaset på Harry´s. Cornelia och Moa har laddat under lång tid och planerat i minsta detalj för hur det skulle vara. Och det blev faktiskt mer lyckat än vi kunde vänta oss när trubaduren för kvällen anslöt sig till oss och sjöng ett par sånger. Förstå att barnen blev eld och lågor, Cornelia och Moa blev ju självklart huvudpersonerna och fick vara hans personliga dansare.


Två förväntasfulla tjejer förbereder för kalas.

Bowlingtime.


Både mamma Annelie och Moa är fullt konsentrerade.

Samlade för hamburgertallrik.

Dagen favorit, trubaduren Daniel som rockade loss rejält med barnen!

Cornelia dansade för fullt och njöt verkligen av uppmärksamheten!

Långdansen avslutades på scenen, här med några av tjejerna...

Sedan var det dax för paketöppning och efter detta bjöds det på jordgubbstårta som tjejerna beställt.
Ett mycket lyckat kalas med två nöjda tjejer!


Vi vuxna var ett lass trötta mammor och pappor som tacksamt tog oss hem till tv-soffan för lite avkoppling. Min käre bror dök upp på lite kaffe för att orka med lite kvällsjobb så här på lördagkvällen. I morgon väntar ännu en dag av aktiviteter, då bär det i väg till Andys lekland i Kosta, det lär nog kännas av i morgon det med.
Sov sött!


Fredag och helg.....

....och massor att göra. Upp för att styra upp med Cornelia´s matsäck till dagens utflykt. Sen iväg till skolan och åter hem för att styra upp lite. Efter Cornelia slutar ska vi tillsammans med Annelie och Moa åka och handla inför morgondagens kalas. Sedan vidare hem till fam. Broman för att förbereda jordgubbstårtor som tjejerna promt ska ha, glass känns annars lite smidigare... Godis påsar skall fixas och lite annat pyssel skall göras, så dagen kommer nog gå den med.
På återseende...


Passade på att klippa gräset i dag när solen sken, kände kanske att jag skulle behövt sova lite men med sol efter tre dagars regn så är det svårt att lägga sig och sova.
Straxt innan lunch var jag nere och hämtade skötbord och spjälsäng som skall monteras i hop inför bebbens ankomst. Köpte mig en sallad som jag åkte ner till hamnen och åt i lugn och ro. Sedan var det dax att hämta Cornelia och vidare möta upp Annelie för lite kalas shopping. Därefter bar det av hem till Annelie där det blev uppstyrning av godispåsar, tårtbak samt lite annan förberedelse inför morgondagens bowlingkalas. Sedan fikade vi och tog det lungt ute i solen innan det var dax för hemgång.
Björn skulle i väg på match, så Martin och Robert kom förbi och tog sig en titt på vårat hus innan de gav sig i väg, killarna var kanon trevliga så jag förstår att Björn trivs i laget. Önskade dem lycka till med förhoppning om lite fler mål än sist =).
Cornelia och jag gjorde sedan taccos och Zandra kom förbi och fick sig lite mat i väntan på att mamma skulle sluta jobba.
Även stora syster kom förbi och hade med sig smarrig rabarberkräm, var ett tag sedan man åt det....tack syster för det!!!
Har lite svårt att slappna av på grund av att den lille inne i magen har haft en mkt. aktiv dag, den bökar och stökar och riktigt sträcker ut sina små fötter. Och jag kan lova det är i nu läget ingen behaglig känsla för det gör ont i rygg, revben och bukvägg. Lilla vän jag lovar du har hur mkt. utrymme utanför magen att aktiviera dig på, så du är jätte välkommen ut nu, men inte den 18 maj!
Misstänker att jag kommer somna ovaggad i kväll, hoppas även att det blir minimalt med kissrundor i natt....
God natt!

Torsdag..

.. en lättsam dag med mycket på schemat. Cornelia var ledig hela dagen för att vi skulle in till ögonmott. för att få recept till nya glasögon. Tjejen växer ju och det gäller att passa på då man bara får bidrag fram till 8 års ålder, vad som nu är så magiskt med att bli 9, man blir ju inte direkt rikare så det är lättare att finansiera glasögon. Ja, denna politik????
Cornelia blir som vanligt lika spidad när hon kommer in till sin ortoptist Karin, hon huserar och känner sig fullkomligt hemma där. Men det är tur att Karin bara skrattar åt det, själv blir man lite frustrerad. Det tuffaste är ju att få dessa droppar i ögonen som vidgar pupillerna, de svider ngt. fruktansvärt i början, sedan ser man ju suddigt resten av dagen. Passar ju min lilla dotter perfekt.... inte, hon blir gnällig och irriterad och det funkar ju utmärkt när man ska gå till optikern och välja nya bågar. Men, men sagt och gjort så blev det ett par bågar med oss hem, Cornelia har ju precis växt ur alla barn bågar så det var dags att gå upp ett litet snäpp. Och väl tajmat så hade de fått in nya Conversebågar, ett par med plastbåge som var jättesnygga, men inte praktiska då de blir ganska tunga med glas och lätt glider ner på näsan. Så det blev den återstående conversebågen som oxå den var jättesnygg, men sen ska man lyckas bestämma sig för vilken färg.
Dessa har hon att välja mellan.


Sen var det lunchdax, så vi intog favoritrestaurangen ITALIA, där det blev pasta Carbonara för mig och Cornelia huserade bland pizzabuffén och åt riktigt bra!


Sen blev det lite lätt shopping, Cornelia valde ut en blomma att plantera på Bilbos grav och så köpte vi födelsedags present till Moa. Sen bar det av hemåt, planterade blomman och gav oss åter iväg för att hämta upp Moa. Tjejerna skulle till minimalerna för att öva inför avslutningen på söndag. Själv köpte jag mig en glass och åkte upp till syster för att prata av mig 45 min. innan det var dags att hämta tjejerna igen. Satt sedan och slog av lite tid hemma hos fam. Broman innan det var dags att ge sig av hem åter igen för att göra mig i ordning inför kvällens LC-möte. Denna gången bar det av ut till Wannborga Vin och Lamm, sedan till Lundegård restaurang där TIna bakade pizzor som smakade kanon.
Mkt. prat blev det under guideningen på Wannborga i vineriet, kände att ryggen inte riktigt pallade av att stå under så lång tid, sedan var det provsmakning av deras vin och sprit sorter. Trots mitt tillstånd var jag tvungen att smutta på deras vita vin, och faktisk jag som inte är vinfantast tyckte det smakade jättegott. Så det kan jag faktiskt rekomendera. Kvällen blev för övrigt mkt. trevlig på Lundegård med mkt. tjejsnack.
Var hemma vid 23:30 och då sitter Björn vid datorn för att knåpa i hop sin lilla krönika till fredags matchen, kan ju säga att han inte tillhör de smidigaste vid tangentbordet. Så där hamnade jag, med en BJörn vid sidan om som ska försöka dikta i hop ngt. kul. Ja, till slut när klockan slog 01:00 så fick jag gå och lägga mig, det positiva med detta var att jag faktiskt fått sova hela resterande natt utan att behöva gå upp och kissa!!!!! =).

Ännu en dag att ta sig igenom....

Väckte ju min lilla tjej i morse, och det var inte så kul hon blev jätte ledsen så fort hon vaknade och försökte få i sig en smörgås medans tårarna rann på kinderna. Jag tyckte hon skulle vara hemma från skolan, men hon ville promt gå till skolan. Väl där så blev hon jätte ledsen igen då lilla Frida som var här hemma berättade vad som hade hänt, Cornelia ville ändå inte följa med hem. Så det var bara för mig att fara hem till ensamheten och den jobbiga tystnaden, tv´n är inte alltid till hjälp. Men så dök ju hantverkaren upp och höll ställningen och jag passade på att röja ur alla sängkläder och tvätta dem, sedan dammade jag, bytte lakan. Gjorde även en äppelkaka mellan varven då jag bett mamma komma förbi för att ge mig lite socialt umgänge. Hann även hämta Cornelia så hon fick fika med oss, senare gav hon sig i väg till Stina och mormor åkte. Så nu var man ensam igen med alla sina hormoner som stormar i kroppen. Tog därför tag i dammsugningen och då rann tårarna på nytt i strida strömmar, så många tankar och minnen från vår lilla Bilbo. Lagom när jag på började tvättningen av golven så kom Björn hem och var snäll och tog över, så jag började med maten. När jag väl kände mig trygg med att Björn var hemma så lugnade jag mig och tårarna avtog. Efter maten blev det duschen och avkoppling i soffan, tills pappa och min älskade lilla syster kom förbi. Zandra var precis lika ledsen som jag varit hela eftermiddagen så nu kom tårarna på nytt för en stund.
Ja, gud vilket tråkigt inlägg detta blev, men det är ju min dagbok så det får ni stå ut med. Men jag hoppas att jag snart kan försöka lägga det en snudd åt sidan.
I morgon blir det en bra dag, Cornelia skall till ögonmott. sedan vidare in till Kalmar stad för att ta hem lite nya glasögonbågar att välja på. På kvällen sedan ska jag på LC- möte som gäst ute på Wannborga vin och lamm. Så i morgon blir det massa annat att tänka på.
Nu ska jag kräva att Björn smörjer in mina ömma fötter, god natt på er!

Saknad!

Natten var väldigt lugn vad det gäller toabesöken för min del, bara två gånger! Kan det måne bero på att så mycket tårar föll i går så jag tömde slut på vätske förådet?
Vaknade första morgonen på ett halv år, då ingen katt stod och puffade på Björn, inte heller fick jag sällskap när han stigit upp. och aldrig mer något lätt krafsande på dörren som betyder att Bilbo vill komma in eller gå ut.
Ja, nu är det bara att försöka ta tag i sitt liv igen, trots den lilla taggen av saknad som sitter i bröstet. Ska röja ut sängkläder och så i dag, vill helst slippa se något litet katt hår. Nu hoppas vi snart att lilla bebisen kommer ut så vi får lite annat att tänka på!
Sov gott lilla BIlbo!!!

Dags att gå och väcka Cornelia, hon har faktiskt sovit i sin säng hela natten trots mkt. ledsamhet i går. Barn har helt klart lättare att handskas med tuffa händelser, får se hur hon mår i dag!

Bilbo våran älskade lilla katt!!!




Varför utsätter man sig för det här med husdjur? För ett halvår sedan tog vi hem denna lilla kille bara 4 veckor gammal drygt. Han började gå på lådan redan sitt första dygn hos hos trots att han var så liten och inte visste hur man bajsade själv. Men med lite stöttning från oss så redde han det galant, och växte upp till en riktig liten charmprins, Björn blev lite av en favorit. Varje morgon när väckarklockan ringde så hoppade han upp och började små naffsa Björn i hakan och gosa med nosen samtidigt som han spann för fullt, inte förän Björn åkt hemifrån så var det min tur att få uppmärksamhet. I slutet av mars var det så dags för kastrering, vilket gick alldeles utmärkt och Bilbo lugnade ner sig och blev en önskekatt att ha med småbarn.
Men för ca. en och en halv timma sedan, så knackade det på dörren, då hade Bilbo för bara en halvtimme sedan sprungit ut efter att ha legat och sovit i min famn. Det är Jeanette en av våra grannar som nere på stora vägen uppmärksammat ett par som kört på en katt, och hon ser att det är våran Bilbo. Man vet ju aldrig hur man reagerar, men jag totalt, bryter ihop. När jag sedan kommer ut och ser två äldre par där kvinnan står med Bilbo i famnen helt livlös, så vet jag inta vad jag ska ta mig till. Har dock hunnit ringa till Björn som precis åkt till gymmet, går sedan ner och tar min lilla katt i famnen. Först syns det ingenting, så man hoppas nästan att han ska börja röra på sig, men sedan börjar det blöda från nosen på honom och inga livstecken. Fy fy fy, vill inte och min älskade lilla Cornelia är helt förstörd och på det en mamma som inte vet vad jag ska ta mig till. Björn kommer ganska snabbt, så Jeanette som tagit sig an Cornelia kan åka vidare. Vi går sedan in med BIlbo och bäddar in honom i en handuk, sen bara flödar tårarna, är väl extra känslig nu oxå. Men detta var verkligen fruktansvärt jobbigt, alla Bilbos rutiner som är så inrutade, alla skartt när han jagar flugor uppe i luften, och den stolthet han visar när han lyckats fånga en mus.
Du lilla älskling vad du kommer att fattas oss, så speciell som du var.....
Nu är Björn och Cornelia ute och gräver ner Bilbo i sin grav, Cornelia ritade en så fin teckning som vi la ner tillsammans med godis och en leksak. Bilbo fick inte så lång tid på jorden innan han fick göra sina två syskon och sin mamma sällskap i katthimlen. Saknar dig så mycket!!!!
Tusen tack till Jeanette Beerman som kom upp med två tidningar med leksaker till Cornelia, för att hon skulle få något annat att tänka på!!

MVC-besök.

Jag tror snart att jag blir tokig, nätterna är fullkomligt avskyvärda. Jag är nu uppe och kissar 5 gånger per natt och det är ju inga lättsamma pass att ta sig upp från sängen, och benen känns blytunga. Ändå är de inte speciellt svullna, men lite svårt att få i fötterna i mina skor är det dock. Sen ska vi ju inte prata om hur svårt det är att hitta ett bra sängläge, jag är fortfarande förvånad att Björn inte har flyttat ut ännu =).
Men så var det ju dax för ytterligare ett MVC- besök, skönt att få gnälla av sig lite om sina krämpor. För min del går det som på rutin genom dessa besök, ett litet urinprov ua. sen in på vågen som vi inte behöver disskutera mer ingående, hoppar över blodsocker och Hb eftersom jag legat så bra under hela graviditeten. Snart behöver vi nog inte ta blodtrycket heller för det har de senaste 3 ggrna. legat 114/64, så bra det kan med andra ord. Sedan är det upp på britsen, där Karin känner att huvudet nu är fixerat, tar symfys måttet som förra gången låg på 33 och nu mäter hon 36. Och vad gör jag, jo jag protesterar, tycker nog att 3 cm är lite i häftigaste laget på 2 veckor. Och det tyckte faktiskt Karin oxå, så vi mäter om och får det till 35 cm =), fjantiga jag... Sen är det hjärtljuden som bultar på i ett hastigt tempo då den lilla alltid är väldigt aktiv efter att Karin har varit och bökat med den. Men som snitt ligger det på 148 som tidigare.
Karin tycker fortfarande inte att det känns som en stor bebis, men jag håller nog fortfarande fast vid att den kommer vara stor, hallå, symfysmåttet bara flyger ju i väg :-S.
Bokade in ytterligare ett besök efter det den 18 maj bara för att hoppas på att det inte kommer att bli av, utan att vi då har fått se var som gömt sig här inne!!!

Söndagen...

En lugn och behaglig söndag för min del i varjefall. Medans Björn styrde upp hemma med badrum samt murade på uteplatsen, så tog jag med mig Cornelia och åkte ut till mamma och pappa. Passade på att ta med mig vår stora lax som jag tyckte pappa kunde tillreda, och så blev det. Efter ett par timmar ute i varsin solstol, hade pappa kokt laxen som fick stå på avkylning, mamma styrde upp med potatis och jag gjorde faktiskt såsen. Jag fullkomligt älskar kokt kall lax med potatis, dillsås och ärtor, sen var det bara för pappa att hämta Björn som inte hade ngn. bil och så högg vi in på maten. sååå gott, tack för det mamms och papps!
Cornelia såg jag inte mkt. av hon hade full aktivitet med Frida som bor ngr. hus längre bort, så en avkopplande söndag för min del, dock med undantag för att sammandragningarna avlöste varandra.
Men som sagt, idag är det måndag och jag står fortfarande upp och ingen bebis har kommit ut och det kan jag nog garantera att den inte kommer göra. Den kommer ligga där inne och gosa till sig för att göra förlossningen till en lite större match än nödvändigt :-S. Ja, ja det är ju min vanliga tur, i morgon blir det en tur till MVC igen, får seom Karin fortfarande är lika säker på att det inte är en speciellt stor bebis....

Lördag och simskoleavslutning!

Vaknar efter en ganska tuff natt, trodde nästan att det var på gång i går kväll. Den lille tryckte neråt så jag trodde hela bäckenet skulle expandera, så j***a ont gjorde det.
Idag känns det bättre och vi har strålande solsken och högsommar värme, och vad ska då vi göra??? Jo, idag har vi lyckats pricka in simskoleavslutning i Mönsterås vattenpalats, så vid 11:45 var det dax att sluta upp nere vid Harry´s för avfärd. Jag kan ju säga att det inte är den ultimata platsen att vara på när man är höggravid, jag var ganska så tagen av värmen där inne.
Cornelia och Björn hade det dessto behagligare som kunde plaska omkring i vattnet!

Björn, en av dagens lekpappor!

Cornelia och Björn njuter i bubbelpoolen.

Cornelia och Moa.

Laddad för hemresa, där vi stannade på Mc Donald och åt på vägen hem!

Så här trött och hängig var jag när vi väl kom hem, inte mkt. man pallar av längre i den här kroppen!
Fick även i dag höra att mina läppar var lite svullna, blev lite konfunderad först och tyckte inte alls att de var svullna. Men tydligen svullnar läpparna när det är dags att föda, vilket var en helt ny anekdot för min del....ja, ja det får väl tiden utvisa, nog för att jag känner mig svullen lite här och var, men läpparna hade jag nog inte haft en tanke på =).

En lugn hemma kväll framför Robinson är det som väntar samt en god natts sömn!!

Nyss hemkommen....

....från första hemma matchen för Stora Frö! Första halvlek var helt mållös, sen måste Stora Frö helt glömt bort det här med halvleks snacket eftersom stora delar av laget var och käkade gratiskorv. För när andra halvlek kör i gång så sprutar Högsrum in 3 mål på 10 minuter och ytterligare 2 i slutminuterna. Kanske dags att fotbollspelarna, handbollsspelarna och innebandygrabbarna går igenom hur varje spelare i laget fungerar och vad de är bra på så kanske de kan bli lite mer samspelta. Detta säger ju jag som är en såååååååå van fotbollspelare :-).
Tror dock ändå att Stora Frö hade största supporterklubben på sin sida!!! Björn hade i varjefall lyckats skarapa ihop både grannar och familjer av blandads valör.
Måste ändå bjuda på ett kort som visar att Björn inte var helt passiv i spel, syns även på hans såriga ben så här efter match!


Nu blir det till att ta hem mat från pappa blå och ta det lite lugnt.

DAGENS BÄSTA! Björn ska vara krönikör till nästa hemma match, fick mig ett gott skratt när jag såg det. Tror inte killarna i laget förstår hur illa det kan bli med tanke på att Björn knappt lyckas skriva en handlarlista utan att missa det viktiga!!!

RSS 2.0