No no...

Det är grannen Sanna´s namn på min lille prins, och jag tycker det är sååå sött. Så nu kallar även jag honom för Nono =). Och min lille prins tar sig för nya saker nästan varje dag, han försöker ju att krypa. Står på alla fyra och vill så gärna komma fram, men till slut blir han så arg och lägger sig ner för att i vanlig ordning skjuta sig fram över golvet. Han reser sig upp mot soffan, vilket känns lagom kul då han inte är speciellt stabil då han står upp.
Mitt lilla hjärta har ju fått sina framtänder uppe i käken och där kan vi för närvarnade skönja en liten glugg mellan dessa. Även att vinka och klappa händerna är en stor favorit aktivitet samt att blåsa bubblor i munnen=). Och han utstrålar en sådan glädje när han själv upptäcker vad han faktiskt kan göra, mitt älskade lilla charmtroll.
mamma saknar dig så nu när jag sitter här på jobbet! Ja tänk, vi hinner faktiskt med lite sådant oxå....

Nattugglan...

..det är jag de senaste dagarna. Hade fått lite nätter att jobba nu tisdag, onsdag samt måndag och tisdag nästa vecka. Blev dock uppringd i fredags om jag kunde jobba natten till söndag, så det gjorde jag och fick sova gott när jag kom hem. Björn tog barnen med sig till badhuset så jag klev upp vid halv två tiden till ett lungt hus=).
På måndagen ringde de från jobbet igen och frågade om jag även kunde jobba natten till tisdagen, allt för pengarna. Så jag tackar ja, utan att tänka på om jag har någon till Noah och Cornelia. Cornelia klarar sig ju alltid, men Noah kräver ju någon hela tiden. Och Björn var tvungen att jobba och min mamma var inte tillräkligt pigg, men jag sattsade på att Noah skulle sova ett par timmar med mig som han brukar göra på morgonen.
Så när jag kom hem tog jag min lilleman och bäddade ner mig i sängen. Men tro inte att Noah var sugen på att sova, så där låg jag med en liten goding som bara ville gosas och kramas....men INTE sova. Så det var bara att gå upp och hoppas på att han skulle bli tröttare.
Efter några timmar la vi oss på soffan och Noah somnar så gott, sen var det ju tänkt att jag skulle göra det samma. Men tro inte att det funkade, jag kände väl en sådan press på mig att jag var tvungen att sova för att orka med denna natts jobb. Så kroppen ville lixom inte slappna av, så drygt 2 dygn utan någon större sömn, vad kommer det resultera i? Jo, en jätte grinig JAG!

Dagens vurpa...

..den stod jag för. Tog en prommis med hundarna (hundvakt åt mamms o papps) och var nöjd med lite att jag stått på benen hela vägen trots att det var grishalt. När jag bara hade ca 30 meter kvar hem, så slår jag väl dit utan dess like. Kan bara se framför mig hur armar och ben famlar omkring i luften, men med min tur så var det ingen som såg=). Satt där en stund och kände igenom kroppen och skrattade gott för mig själv, grannen blev lite besviken på att jag inte sa till innan så han fick njuta av scenen=D.

I kväll spelade jag och Björn lite spel med Cornelia och tittade till melodifetsivalen, inte mycket att ha, med undantag för Andreas då...
Nä, nu blire sängen för mig, godnatt där ute!!

GI...

Jaa...så har min vecka sett ut. Jag har ju som mål att gå ner mina graviditetskilon. Vägde 58 kg vid inskrivningen och då tränade jag inte på gym, men jag sprang hela sommaren. Gick upp 20 kg under graviditeten, fy vad tungt och jobbigt det var=P. Efter förlossningen så rasade det flesta av mig, men det blev några som bestämde sig för att de trivdes där de satt=(. Så jag stannade där runt 68kg och tycket det var frustrerande att inte komma i mina jeans jag hade i garderoben. Var ganska flitig med promenaderna i somras och började så smått att springa 2 månader efter att Noah kommit, ja mina knipningar har det aldrig varit några problem med =).
I slutet av augusti kom jag i gång på gymmet och har sedan dess hållt igång med 3 pass i veckan samt snabba promenader däremellan. Jag mår skitbra av detta och känner mig pigg trots att man går upp tidigt på morgonen. Däremot har det varit fruktansvärt segt att bli av med mina kilon, jag är ju inte dummare utan att jag vet att jag bygger mycket muskler när jag tränar. Men jag trodde inte det skulle vara så här segt, det gick ju så mycket fortare efter Cornelia.
I varjefall den 3/1 började jag och Björn med en liten tävling mot oss själva, jag har som mål att nå 58 kg igen och Björn har ju ett antal kilon mer för att komma till sin målvikt. Men det är ju alltid lättare när man har någon som puschar.
Jag vägde då in mig på 64,9 ( ja lite har det hänt sedan i november =), vi mätte oss oxå runt midja, bröst, stuss och lår. Sedan har vi invägning var 3:e vecka.
I måndags blev även min älskade syster introducerad i detta, då hon oxå har lite extra kilon som hon vill bli av med. Så sagt och gjort, Zandra har nu flyttat ner till oss för en månad då vi ska hålla oss från kolhydrater i veckorna minus en dag då man får njuta av dessa läckerheter. Jag har ju alltid sagt att jag inte kan sluta äta eller gå på några dietèr. Och nu efter en vecka så står jag nog fast vid det, när man har frysen full av goda kanelbullar och annat som innehåller massa kolhydrater. Men jag älskar ju grönsaker och kött så det funkade, men på fredagen vid lunch så slank det ner en bulle, sen blev det pommes till maten och lite godis på kvällen. Och jag njöt för fullt. Zandra och Björn är dock sten hårda och sköter sig utmärkt, de har förvisso lite mer att jobba med...
Men jag kommer fortsätta så gott jag kan i veckorna för att stötta dem, men helgen är min=).
I varjefall så var det invägning i fredags 12/2, jag hade då gott ner till 62,2 och de andra måtten hade även de gått åt rätt håll, undantaget låret som ökat. Men det är ju ett favorit moment på gymmet att träna rumpa och lår=). Även mina kumpaner hade sjunkit tom. syster som började nu i måndags!!

Så som sagt jag börjar närma mig, men jag inser ju att jag är äldre och har nog inte lika lätt att komma tillbaka till vad man än gång var=S. Där emot fick jag i morse bevis på att lite pommes och godis inte påverkade vågen uppåt utan snarare 2 hg neråt=), me like!!

En liten resume av vårat nuvarande sunda liv!

Min underbara lilla son...

och alla dessa framsteg. Noah har ju hunnit bli 8 månader och nu bara dyker det ena framsteget efter det andra upp. Cornelia var ju väldigt tidig med allt utan att börja gå, så därför tycker jag att Noah har tagit väldigt god tid på sig...men, han é ju kille, så vad kan man begära<3.
Sedan första veckan i januari har han dragit sig fram över golvet, med lite hjälp av höger ben som han skjuter ifrån med. Mycket armmuskler bygger han=). Den senaste tiden har han dock börjat pröva att stå på alla fyra, men lägger sig ner så fort han ska ge sig iväg. Det här med att sitta själv har ju varit väldigt ostabilt, men här om dagen så satte jag honom på mattan och där satt han kanon. men helt plötsligt insåg han att han måste ta sig ur den här konstiga sitsen=), blev tillslut lite orolig och förstod inte hur det skulle gå till<3. Till slut fick jag hjälpa honom och ett par gånger därefter så har han faktiskt tagit sig ner till liggande. bara vänta och se när han sätter sig själv.
Även en liten framtand uppe till höger har brutit igenom och en tredje tand i nedre käken, kanske inte så konstigt att blöjorna varit som de varit x ett flertal varje dag...
Idag fick lillkillen även pröva på att äta en smörgås i bitar själv, vilken lycka och vad gott det var med ost=).



Lite pulkaåkning har vi oxå prövat..




Mormor kom på besök, det gillar Noah mycket pussar och kramar blir det.
Sedan luktar Noah mormor hela dagen=)


Kusinerna hos moster!


Titta jag sitter själv!!!




Besök på 35 kvm....

I kväll begav vi oss ut på landet för att besöka våra vänner på deras nuvarande boyta a´la 35 kvm, 2 vuxna och 2 små barn bor det där. Måste säga att jag är imponerad att de har stått ut i hela 1½ år på denna lilla yta. Noah passade på att leka lite med sin kompis Hannes, Hannes hade fullt upp med att försöka peta ut ögonen på Noah. Noah i sin tur var inte så störd över detta, utan hade fullt upp med att leka med Hannes alla spännande leksaker=). Vi tackar för en trevlig fika och hälsar er välkomna ner som grannar på Karlshöjd om en vecka!



Samling i tv-rummet..


Hannes tycker Noah ser apptitlig ut=)


Söndagen för övrigt har bestått i aktiviteter av blandat slag, jag och Björn började morgonen med en tur på gymmet. Zandra som sovit över kom sedan ner med barnen som fick sig en rejäl promenad. Sedan slog vi ihjäl några timmar på badhuset, där jag simmade någon kilometer. Jag, Zandra och Noah tog oss sedan en promenad hem. Björn kom efter med Cornelia och Frida, för att sedan fortsätta in till dansen i Kalmar med tjejerna.

Nu blir det dock sängen och några sidor i boken...godnattens!!


Cornelia tycker om att fota sig själv...

Snökaos!

I onsdags morse vaknade vi efter nattens snöstorm, detta innebar en totalt översnöad väg för oss här uppe på Karlshöjd. Det var över 1.20 m snö på vägen, vilket innebar svårigheter att ta sig till jobbet. Tack och lov att man är mammaledig! Björns arbetskollega Roffe fick lunka hit i snön och få sig lite kaffe och bulle i väntabn på snöplogen...

Här är lite bilder..




Åh, uppe på våran gata i stan...där vägrar kommunen att ploga innan klockan 07. Så vi som börjar jobba då eller tidigare får snällt vänta på plogbilen=((

Lördagen

I morse när jag vaknade hittade jag min söte lille son, sittandes i saccosäcken med gröt runt hela näsan, men sååå söt<3. Cornelia har haft Frida sovandes hos sig i natt, så de hade full aktivitet med Noah på morgonen, medans mannen plockade ur diskmaskinen och fixade med frukosten=).




Vid 10 tog Björn tjejerna med sig till simträningen och han själv intog gymmet. Jag tog hund och Noah samt Mini o Sanna med mig på 1½ timmes promenad, skönt med frisk luft. Noah vaknade lagom tills vi kom hem så då åt vi lite lunch. Pappa Björn kom hem ensam då Cornelia fäljde med Frida hem för ännu mera lek.



Nu på eftermiddagen var vi inne en sväng och hälsade på hos grannarna och fortsatte ner en sväng till våra snart nyinflyttade grannar, som har fullt upp med byggstädning. Alltid trevligt med lite mer barnfamiljer i vår egen ålder=).
Passade på att ta med oss deras Hannes som är jämngammal med Noah på en prommenad, då båda grabbarna somnade, så vi kunde lämna tillbaks en sovandes kille och de får städa i fred=).
Snart en runda ner till ICA för att förbereda lite mys inför Melodifestivalens början i kväll!
Trevlig helg!

En vecka för mig...

Mina veckor brukar te sig ganska så snarlika nu för tiden, efter bästa förmåga försöker jag lyckas komma till gymmet tisdag, torsdag och söndag. Där i mellan är målet att få in en längre promenad de dagar då gymmet inte besöks. Men i bland slår ju tristessen in och man blir kvar hemma =). Cornelia går ju i skolan från 08:20 - 13:10, så mellan dessa tider så är det Noah och jag som slår i hjäl lite timmar. några av dessa blir några timmars sömn på soffan=). Annars beger vi oss med ett barnvagns gäng ner till "kyrkis" (inget kristet, men vi är i kyrkans lokaler) på tisdagar och även Cornelia hamnar på maximalerna efter skolan dessa dagar. Söndagarna har Cornelia dans, men vi behöver bara köra var 4:e gång, så där går det inte åt så mycket tid...
Känns inte som om man har så himla mycket uppbokat, med undantag då det är något speciellt. Men hur kan veckorna då gå så himla fort, i morgon är det redan onsdag!!!
Nu har jag äntligen bokat tid hos en massör, i morgon, och det ska bli helt underbart, med undantag för de 450kr som det kostar för en timme=(. Björn har så gott det går försökt att massera ut mina ömmande axlar, men det är inte så lätt utan riktig bänk och teknik. Så nu ser jag fram emot morgondagen och vecka 8 då jag kommer få en ny läääääätttt vagn till Noah!!!!

Just nu sover Noah lungt, ute blåser det snöstorm och jag väntar på att sätta mig och se finalen av PH=)
Ha det gott!!


En funderare..

En tröttare...


Hmmm..<3


Så här kan jag stå, men hur fungerar det när man ska föra det ena benet fran samtidigt som amarna ska styras???
Noah lägger sig ner och skjuter i från med foten och armarna, och det funkar oxå...=)

Plankstek =P

För ett par helger sedan blev vi inbjudna till Björns syster Ulle med familj på Plankstek. Ohh så gott det var, och en trevlig kväll med lite skräkfilm som avslutning=). Där väntas oxå snart en ny liten bebis fram i mars, så snart får man snuffsa på en lite igen =). Jag passade även på att dyka upp på jobbet för att kolla lite lösen osv. inför kommande jobbpass, blev en trevlig liten nattstund med Tina och Linda!




Kusiner...
Tack för denna kvällen!

8 månader snart...

ja så fort har det gått, på torsdag blir Noah 8 månader<3. Denna lilla kille ger sin mamma så oerhört mycket kärlek, och jag bara njuter av alla blöta pussar och goa kramar. Känner i bland att min stora tjej hamnar lite i kläm då så mycket tid går åt till att umgås med Noah. Cornelia är dock fortfarande.....inne i någon form av tidig tonårs trots. Allt jag gör och säger är bara fel fel fel och hennes attityd gentemot mig är under all kritik, hon skriker och kastar saker och struntar fullkomligt i vad jag säger till henne.
I morse rann det över då hon sköt i väg Noah´s gåstol över golvet, vilken for in i hund och kattmatskålarna så vatten och mat for ut över golvet. Resultatet blev ett mamma dotter gräl, detta slutade med att hon diskade och städade ordning i hela köket då jag gick och gjorde Noah i ordning.
Nu är det ju inte så att jag vill att hon ska köpa sig fri på detta viset, hon vet ju att sin mamma tycker om när det är fint och ordning=). Men jag vill slippa dessa rasseri utbrott och få tillbaka min dotter som var så lugn och timid upp till 3-4 års ålder. Vad ska man göra????






RSS 2.0