Så var man tillbaka igen.....

Har inte varit så flitig med bloggandet på ett bra tag, men det beror på att september varit så full av aktiviteter av blandat slag. Det har varit dop, möhippa, svensexa, kräftskiva med jobbet och så ett underbart bröllop och naturligtvis skördefest på Öland. Så det är väl det som ligger närmst till att dokumentera om här och nu...
Dopet är ju avklarat så vi tar väl lite möhippa till att börja med...
Möhippan tillhör då det bröllop som vi fick inbjudan till 2½ vecka innan själva festen, så här talar vi om tajta svängar och möhippeplanering via telefon med 5 tjejer inblandade. Och då kan ju alla begripa att det var många viljor att samsas om. Men men, man kan ju inte få allt man vill, dagen och kvällen blev ändå till belåtenhet tillslut och den blivande bruden var nöjd, och det är ju det som räknas=).

Det blev ju inget hejdundrande festande då bruden är gravid, jag ammar och de andra hade diverse andra ursäkter som bilkörning osv.=)
Ulle kom hem efter en dag på jobbet och trodde hon skulle åka med sin svärmor till Växjö för att hämta brudklänning. Men där stod vi och styrde upp henne i lite bekväma kläder, ögonbindel och cowboyhatt.

Sen bar det av till Revsudden för lite ridning. Ulle kom tillbaka lagom bredbent, så kan det gå när det var några år sedasn man satt på en häst.
Sedan fick hon sig en skön massage:



Noah fick naturligtvis oxå vara med...


Därefter blev det lite smått och gott att äta och lite alkoholfritt vin i glasen:


De som ridit passade på att duscha innan vi gav oss vidare av in mot staden där vi hälsade på hemma hos min bror och svägerska, eftersom Sara skulle sminka Ulle:






Noah och kusin Belle höll hand!


Sminket på plats!



Tjejgänget på väg till Gröna stugan för att supera!!



Det belv en lugn och trevlig kväll som för min del avslutades med att Björn ringde och sa att Noah var jätte ledsen och inte kunde komma till ro. Jag hade då varit borta i 2 h, så i väg i all hast upp till Sara och Johan och gissa vad??? Jo, Noah hade somnat precis när Björn hade lagt på luren=). Men vi ammade lite och gav oss sedan av hemåt...

 


Så känslofyllt och berörande

Förra hösten började följa en blogg "jagefrisk", där en tjej på 20 år berättade om sin sjukdom och hur hon in i det sista kämpade. Idag är det ett år sedan Madde gick bort, så älskad av så många. har även följt hennes mamma´s och pojkvännen David´s bloggar. Helt klart läsvärda på alla sett och vis.
Madde´s mamma fick i dag en dikt till sin blogg, den berörde så oerhört och jag förstår att den berörde hennes mamma Anne djupt, var bara tvungen att lägga upp den här.
Varma tankar till Madde´s nära och kära idag!

En dikt från Madde till dig Anne.

Nu är jag här I himlen och tittar ner på dig,
Jag vet och jag känner, hur du saknar mig.
Jag känner av din stora smärta,
Som du för alltid har I ditt hjärta.

Jag kom ner till jorden ett litet tag,
Detta var en skriven lag.
Min tid på jorden blev inte lång,
Jag skulle tillbaka till himlen, nästan på en gång.

Ett lån till dig jag bara var,
Och jag kunde inte så länge stanna kvar.
För jag var en gammal själ,
Och detta kände du mamma, så väl.

Älskade mamma, när du känner en kärleksfull vind,
är det jag som smeker din tårfyllda kind.
När du känner saknad och sorg I ditt bröst,
är det jag som Finns bredvid dig, och ger dig tröst.

När jag står vid din sida ibland,
känner jag vårt starka kärleksband.
Då längtar jag också efter dig,
Precis så starkt som du längtar efter mig.

Men varje gång du stilla viskar mitt namn,
känn hur jag kärleksfullt tar dig I min famn.
Känn hur jag ger dig av all min styrka,
Och vet att du är den mamman jag alltid ska dyrka.

Älskade mamma, jag ber dig, lev ditt liv fullt UT,
Tills den dagen då ditt liv tar slut.
För då min älskade mamma och vän,
Ska du och jag åter mötas igen.

Stress är bara förnamnet...

En ganska skaplig morgon med min 7 åriga tonåring, hon åt sin tallrik med gröt och tog på sig de kläder jag lagt fram. Med ett undantag då hon försvann och kom tillbaks med förhoppningen om att total lura sin mamma, under tröjan hade hon satt på sig ett linne som hon inte trodde sin mamma skulle se. Cornelia är ganska lätt att genomskåda...

Men trots att jag frågade varför hon satt på sig ett linne under tröjan, så blånekar hon totalt, och tror tydligen att jag är hur dum som helst ???

Noah hade somnat om igen så honom fick jag väcka och sätta på en jacka och mössa innan vi gav oss ut till bilen som fick bli dagens färdmedel. Ner till skolan och konka ut med Noah i denna nu för tiden, skit tunga babystol... in till klassrummet, där jag möts av Cornelia´s klasskompis Sandra som minsann påminner mig om att i dag är det skoljoggen och man ska ha en 10:a med sig. Precis som om hon visste att Sisela, hon har glömt bort detta helt totalt, och visst hade jag det. Ingen 10 och Cornelia hade inga spring vänliga skor med sig, en pappa var gullig och sa att han kunde betala, men nähäpp. Jag stuvade in Noah i bilen, körde hem och in efter ett par jumpaskor och kör i väg.

Inser efter en bit att Cornelia inte hade några strumpor på sig idag, vet hur sköna skoskav man får av att vara barfota i jumpaskor. Så helt om och kör hem för att springa in och hämta strumpor, ner till skolan och lämna allt. Noah fick dock sitta kvar i bilen den lilla stunden och sov så gott när jag kom tillbaka.

Hur ska måne denna dag sluta.....

Åh, vad roligt det är med lite kommentarer....

...tack Heléna, det är alltid kul med lite feedback på det man skriver. Ja, lilleman är en lång man och då har han inte så långa föräldrar=), men som sagt jag vill ju att han ska komma i ett par vanliga jeansstorlekar så jag hoppas att han fortsätter växa på längden, men i måttlig skala dock. Lagom med 1.80 kanske??
Och döpt är han och fick namnen John Noah August. John är efter sim farfar och August hette min mamma´s morfar=).

Dagen i dag!

Så var det då torsdag igen, gårdagen tillföll Cornelia som var i väg på dans. Så idag var det dax för Noah´s aktivitet, babysim. Så först lämna Cornelia på skolan som i sin tur hämtas av mormor vid skolslut. Vidare hem för att packa och äta lite frukost, innan vi styr kosan mot Kalmar. Var förbi Elgiganten och pratade lite med svägerskan Frida. Bar sedan vidare av mot Äventyrsbadet för att ha god tid på mig att hitta parkering. Det hjälpte oxå, fick en precis så nära det gick. Sen konka på allt vad bilbarnsstol och jätteväska heter, byta om och fixa, sen blev det mys i vattnet.
Efter babysim tog jag tillfället att ta mig en tur upp på jobbet för att hälsa på, så kul att få träffa några av mina arbetskompisar och min pärla Tina♥. Fick även en uppgift att fixa till kräftskivan vi ska ha nästa vecka, ska bli jättekul med så god uppslutning. Men våra fester brukar ju vara populära=).

Hemma igen tog Mini och jag en långprommenad på 1 timma med våra småttingar, så skönt att få prata och flåsa runt en stund. Nu är jag ensam med en sovande Noah och väntar på nästa avsnitt av IDOLLLLL, japp höstens stora händelse=)

Ha det gott alla♥

 

 

 


BVC-besök.

Så var det åter igen dax för BVC, men idag var det även dax för de fruktade sprutorna en i varje ben:-S.
En stressig morgon i vanlig i ordning nu för tiden, upp och göra ordning Noah som sedan somnade gott i vagnen. Sedan styr med det stora barnet, som har en egen vilja....
Hade bestämt mig för att gå ner i dag eftersom vi skulle ta sprutor på BVC vid 9 och Noah garanterat skulle vilja sova, så är det skönt att ha vagnen och gå. Skulle sedan vidare till Öppet hus med Mini och Sanna.
Blev en lite minder löprunda till skolan kändes det som, men vi kom fram i tid. Sedan gav jag mig av mot BVC, där vi fick komma in tidigare. Vågen visade i dag vid 3 månaders ålder på 7060g har sjunkit lite på sin kurva, men han ligger ju 2 kurvor över den normala, så ingen fara på taket=). När vi så kom till längden så fick hon mäta om Noah 3 ggr. för hon trodde inte det stämde. Noah har växt 5 cm på 1 månad och var nu 66,5 cm lång, bara väx mitt hjärta, målet är att du ska bli lite längre än din pappa. Inga fotbollslår i hans klass får det bli=).
Sedan kom syster med de dumma sprutorna, allt gick bra han blev lite ledsen vid sticken , men det gick snabbt över.
Sedan gick vi vidare ner på staden, då han plötsligt blev skitarg och var då vrålhungrig trot att han fick mat hos BVC. Så jag intog första bästa stentrappa och satte mig för att amma. Man fick några frågande blickar på sig, men vad gör man? Nöden har ingen lag, eller vad säger du Noah min lille prins=). Gick vidare och mötte upp Mini och Sanna och Noah somnade som en klubbad säl och sov sig igenom hela vistelsen på Öppet hus. Vaknade bara kort innan vi skulle gå och fick sig en slurk mat till.
Noah var sedan jätte nöjd hela vägen hem, men väl hemma blev han totalt otröstlig, sov en liten kort stund, ville inte äta och var bara jätte ledsen. Ingenting hjälpte och klockan började närma sig hämtning av Cornelia, så desperat ringde jag min goda granne Mini som var så snäll och tog bilen och hämtade Cornelia. Själv gick jag in och tog över hennes lilla måltid med Sanna som hon påbörjat. Noah var fortfarande otröstlig, så jag stog upp med honom och matade Sanna med gröt. Ja, ja man är ju kvinna= bläckfisk=). Fick med mig 2 suppar av Mini som jag, sjuksköterskan inte tänkt på att köpa hem till en liten bebis. Var dock inte lätt att få i en sådan då Noah var så ledsen och inte avslappnad för att kunna släppa in en sådan.
Så det blev fortsatt vankning för min del tills Björn kom hem och bytte av för en stund. Till slut fick jag i honom lite mat, och Björn åkte och köpte oral lösning som vi fick i honom. han hade bara 38,1 i temp, men han blev lugn av lite febernedsättande.
Björn styrde upp med maten, sedan blev det IDOL, klockrent i vanlig ordning!!
Noah sover nu lungt och behagligt i sin säng, lilla ♥ mitt. Även mitt stora ♥ sover gott i sin säng och deras pappa tar det lungt i soffan!

Själv är jag gräsligt trött och ser fram emot några timmars sömn, natti natti!

Varning för obehagliga bilder=)

Lackar ur på att skriva i min blogg snart...varför får jag så stor text till och från????



Måste ju skriva ner Cornelia´s debut som jägare.
Efter dopfesten i söndags gav sig Cornelia och Björn upp till norra delen för en liten jakt tur. Cornelia var lite lagom i varv och blev helt lyrisk när det kom ut en mamma med 2 kid. Pappa skjut!! What? är det min dotter? Hon som gillar smink och kläder blir som förbytt när hon kommer ut i skogen med sin pappa. INTE BAMBI för guds skull. Bockar helt ok, och Björn fick förklara för Cornelia varför han inte fick skjuta vilka som helst osv. Men det förstod ju inte hon och blev sur och sa att pappa aldrig skjuter något när hon är med. Men trots hennes höga stämma och tjabb så dyker helt plötsligt en liten bock med get upp på långt håll. Så Björn skjuter och träffar, men bocken drar in i skogen. Cornelia blev helt lyrisk och utbrister -pappa det brann i gevärret=).
Sen blev det till att leta och Cornelia trampade hurtigt på och tycket  att det var självklart att den måste finnas där... och hon hade rätt för inne i skogen låg hennes första rådjur som hon varit med och skjutit!




Måndagen blev en lugn dag för mig och Noah, lämnade storasyster på skolan sen åkte vi hem och la oss och sov en stund. Noah passade på att leka lite i babygymmet och jag styrde undan lite hemma innan vi gick ner och hämtade Cornelia.




Till middag blev det ugnstekt falukorv och potatismos, mmmh så gott det var!



Noah´s dop <3

Kvällen innan dopet var det lite förberedelser med mat och bord och stolar osv. Tog oss en tur ner till Köpstan där Björn införskaffade sig en ny jätte snygg kostym samt skjorta och slips.
På söndagen var jag uppe md Noah som är min egen lill tupp, som alltid väcker mig...vid fel tidpunkt:-P. Men jag älskar honom ändå=). Noah och jag gick upp och styrde ordning med lite dressingar och äggkokning osv. Fick sedan upp resten av familjen, så jag kunde bada Noah och fläta Cornelia´s hår och lite annat smått och gott. Sedan kom även Zandra upp som varit snäll och hjälpt mig med förberedelserna.
Blev faktiskt klara i tid och jag hann även ge Noah en slurk innan vi kom i väg till kyrkan, lite med andan i halsen då vi skulle vara där 1 timme innan. Men det var ingen fara, hade nog räckt med att Zandra varit där som skulle sjunga. Så det blev lite väntan, men Ulle och Björn åkte i väg och hämtade en av tårtorna och köpte kaffe koppar.
Sen strömmade de flesta in i god tid, med undantag för våra kära tidsoptimister grannarna som kom typ prick 12, men så är det att ha småbarn =). Tyvärr blev det ett bortfall av familjen Broman som låg sjuka hemma, men Noah fick fina presenter som vi tackar för!!
Faddrar till Noah var moster Zandra och faster Ulle, Zandra fick halvt kramp i armen då hon höll Noah och Ulle skulle hälla upp dopvattnet som aldrig tog slut i den där kannan, hon hade ju bestämt sig för att allt skulle ut, stackars den som fick tömma dopfunten=). Annars var det ett bra dop med en kul präst, och det bästa var min älskade syster som ställde upp med underbar sång "Älskade barn" trots förkylning. Tack systra mi<3<3.
Mycket kort blev det, på min egen lilla familj var det inte mycket som fastnade rätt=), men men!!

Noah fick jättefina presenter av alla, tusen tack för det!!!! Och jättekramen till mormor som var snäll och gjorde en jätte god marängtårta<3<3.

Kusin Theo.



Lite festfolk på plats!


Och hon hällde och hällde och......


Så har Noah fått sitt namn, sov fram tills att prästen skulle ta honom, fick ta ut nappen för att han skulle vakna. Sen tittade han lite förundrat på den stora publiken och sa inte ett knyst. Vårat lilla hjärta , så go och rar<3


Vacker sång av moster, fadder Zandra!



Noah med sina faddrar Ulle och Zandra!



och med prästen..


och med sötastestorasystern Cornelia<3




Det som blev skapligast =)

 
Noah med sin mormor och morfar♥


 
Fam. Olsson!


Sara och Belle!


Fam. Martinsson/Bengtsson!


Fam. Johansson/Svensson!


Nicke o Sanna!


Fam. Wall/Gunnarsson!



Frida o Björn!


Fam. Hallin!


Fam. Markström!


Hela skaran samlad för mat och tårta!


Prästen Sven och pappa!


Noah har fått sig en slurk mat!


Dopklänningen som gått i arv sedan 1913 då Björns farfar döptes!


Emma o Oscar!


Åhh, vilken stor boll tyckte Noah=)


Chill chill i soffan!


Huvudpersonen♥


Faster Frida och Noah!


Condistårta!
Mormortårta!


Tusen tack till er alla!!!

 


Vill ha mer!!!

Ååååh, så underbart nöjd jag är med min tatuering. Jag kommer för alltid att bära med mig det finaste jag har, nämligen mina barn. Även då de har flyttat hemifrån och tycker mamma är töntig som har deras namn på armen, men jag bara älskar det <3.
Robban på Evildesign är ju grymt duktig oxå, och helt klart proffessionell. Jag väntade hela tiden på att känna ett adrenalin påslag, men det kom aldrig. Zandra fick dock säga till mig att andas ett par gånger då jag var så inne i när han tatuerade. Trodde det skulle vara mer smärtsamt men det var bara en svidande lite stickande känsla. Inte utan att man fick mersmak=).
Noah var med och skötte sig exemplariskt, sov gott hela tiden. Men det var väl babysimmet som tog musten ur honom. Det var ju oxå en succé, han njöt hela tiden och pratade. Även kusin Belle med pappa sin var med, Belle´s mamma (min svägerska ) fick ta lite bilder. I bland kan man undra om hon inte var riktigt nykter för många av dem blev väldigt suddiga!

Var en repa på Maxi efter babysim för att inhandla lite till dopet oxå, sedan hem till ön och ut till mamma som hjälpte mig att färga håret som växt ut lite för mycket. Cornelia var redan där då mamma var så snäll och hämtat henne på skolan i dag. Så Cornelia har lyckats få lite jultidningar sålda där ute idag.
Tack kära mamma för hjälpen med allt!!

Liten bildresumé:
Johan och Belle



Ja, som sagt!





Noah var glad vid sitt första besök hos en tatuerare, innan han somnade gott!


Så här såg det ut innan nålen gjorde sina märken...


Under arbete...


En bit på väg...


Så var det klart!



Till kojs nu, god nattens!

 

 


September och jultidningar...

Sommaren har knappt gett sig av och så dimper det ner jultidningar i postlådan. Cornelia är bara 7 år, men hon har sånt intresse av att tjäna sina egna pengar. Så jag frågade om hon ville sälja och naturligtvis ville hon det, nu är hon ju inte ensam om detta på gatan så det är tufft att bara vara 7 och tävla mot de som är lite äldre.
Hon var så söt och la ner full energi på att klä på sig fina kläder och göra sig fin innan hon gav sig i väg. Snälla grannen Mini och hennes mamma blev Cornelia´s första kunder och hon var så stolt. Hon kom dock på sig själv med att ha frågat om de ville sälja jultidningar istället för att köpa=)<3. men budskapet gick fram ändå=).
Sen hann hon inte till nästa förän hon blev omsprungen av en annan tjej i området, men men, det är inte lätt hon får vara på sig, så får vi hjälpa henne så gott vi kan, lillhjärtat mitt som blivit så stor.

Cornelia har även varit inne på dans i dag, Björn var snäll och slutade lite tidigare och körde in tjejerna så jag slapp ta 2 dagar med Noah in till Kalmar. För i morgon börjar babysim på allvar för lilleman, i plurret=). Sen ska jag märka mig för livet med mina älskade barns namn, då kommer jag för evigt att bära dem med mig, även då de flyttat hemifrån<3<3.

I kväll har jag och Björn fått oss lite till piffning, Anna klippte Björn och var så gullig och köpte en bok av Cornelia, tack Anna. Min älskade syster som är under utbildning nu, fick ge sig på mina ögonbryn, för nu vet ju hon vad som är rätt och riktigt. Så jag har naturligtvis plockat mina helt galet och fel så klart, så nu är det tillfixade till viss del, men jag ska spara lite för utväxt =S. Men ingen är mer tacksam än jag som har lyxen att få hjälp med detta, tack hjärtat!

På återseende i morgon, om jag överlevt tatueringen! Jag är faktiskt inte ett dugg nervös...ännu i varjefall=)

Måtte jag komma i håg...

..ja nu gäller det att jag inte glömmer den nya samtals tiden med Cornelia´s fröken i morgon vid 14:30. Får sätta en lapp på dörren så ska jag väl inte kunna missa den.
Dagen började med den sedvanliga promenaden på morgonen för att lämna Cornelia på skolan, sedan hem och hänga ett par maskiner tvätt. Vet inte vad dagen tar vägen, men sedan var det bara att ta vagnen och gå ner för att hämta igen. Fick även med mig Frida hem, tjejerna var så duktiga och gick hela vägen, blev dock en avstickare till ICA för lite köp inför grillningen som vi sedan åt till middag.
Lite senare bar det av till gymmet för min del, skönt och avkopplande, men kände av en begynnande huvudvärk. Får bli en liten tablett innan sängen tror jag=(.
Fick tummen ur i dag och passade på att ringa till min kära vän Heléna i Stockholm, snart börjar det närma sig för henne att en liten tittar ut, ska bli så spännande. Pratade även om att jag ska titta upp framåt hösten så vi kan mysa tillsammans med våra små, och Björn och Cornelia kan få lite kvalitets tid utan "tjatmamman" hemma.
Får se hur det blir framöver.
En annan rolig sak idag var när jag öppnade brevlådan och hittade ett sånt där personligt brev till familjen!
Och gissa vad det var....BRÖLLOP!!! Så roligt det ska bli, det är Björns syster Ulrika och hennes Kalle som ska gifta sig<3. Så nu har vi mycket trevligheter att se fram emot här i september =).

Nu bär det av till tv´n en liten stund!
Natti natti!

RSS 2.0