Ett jobb att älska och hata!!!

Ja, bättre en så kan man inte beskriva det. Jag stormtrivs med mitt yrkesval som sjuksköterska, men alla yrken har ju en baksida. Och den största delen av sjukvården handlar ju om att vårda sjuka människor. Och det är väl just det jag gör på den avd. där jag är. Jag jobbar på en kombinerad avd. med framför allt hematologi men oxå mag/tarm. En oerhört specifik blandning av pat. Det är allt från leukemier, myelom, lymfom...Leversjd., m.chron, colit osv...... Detta innefattar en hel del tragiska människoöden. Vissa öden är ju lättare att handskas med, då det är personer som ändå fått levt ett helt liv och döden snarare är en befrielse.
Men sen har vi dem som gör vårat jobb så tungt att gå till rent känslomässigt, de som har så mkt. kvar att leva för, och hjärtat blöder för dem, men även för de som lämnas kvar med saknaden och tomheten<3
Var finns logiken med att detta ska ha en mening, för vem??????
Det har verkligen varit tufft att gå till jobbet de senaste dagarna, men att känna anhörigas tacksamhet för att man finns där, hjälper en att ta sig igenom dagen/natten. En stor kram till alla anhöriga som orkar att finnas där för de sina, när det är som svårast!!!

Och även en kram till de sjuka pat. som kämpar och ändå kan ge ett leende och vara så tacksamma för att de får den vård som för oss sjuksköterskor, undersköterskor och läkare är fullkomligt naturligt att ge!!!!!!!!


Fortsätter med bilder från Noah´s kalas..

















Är jag kanske tillbaka???

Ja, vem vet.... Vill ju så gärna hålla mig uppdaterad i bloggen, främst för min egen skull ochför mina barn i framtiden. Men det är oxå roligt att höra att andra saknar den=). Så mitt mål är att det ska börja flyta igen.
Känner att jag har lite att ta igen, som ska få komma upp här på bloggen, så jag vet vad som hänt det senaste halvåret:

Sommaren gick ju i ett rasande tempo, jag var mammaledig hmmm, eller inte...känns som om jag jobbade större delen av sommaren. Så här i efterhand kan jag känna att det var dumt, men desto roligare när lönen dubblerades med alla timmar jag jobbat i augusti + min ord. lön i sept. =). Men vi hann med mkt. under sommaren ändå eftersom det mestadels var natt jag jobbade:

Våra barn har ju fyllt år, vilket jag åtminnstone åtadkommit ngt. litet repotage om här, men jag lägger ut lite bilder från kalasen här:

Cornelia fyllde mitt i veckan, så först blev det lite firande med familjen, där hon fick välja middag.
Det blev fylld avocado till förrätt, till varmrätt inlindad fläskfile med hasselbackspotatis och tillbehör.



Sedan var det barnkalas på lördagen:


Och så vuxenkalas på söndagen =P

Ett gäng kusiner..

2 fotbollsgrabbar..

Mamma Sara med Lukas och Bellebus..


Kusin Alva

Faster Frida och kusin Theo

Faster Ulle och kusin Max

Och en församling av nära och kära.
Lilleman var oxå på kalas..


Dax att födelsedagsbarnet blåser ut tårtljusen!

RSS 2.0