....



Så var grötfrukosten överstökad...


mamma o pappa njöt av lite glögg...
medans Noah gav sig på ölen...



Noah var inte jätte förtjust i att sitta vid Julbordet...


Cornelia läser...

och Noah kämpar för pappersinsamlingen...


Favoriten blev lastmaskinen från mormor o morfar!



JULDAGS MORGON

Noah och Belle hade dragkamp!

Hemma på kvällen blev det lite lek på köksbordet.

Julafton 2009!

Vaknade bra utvilad efter en god natts sömn, Noah hade ju badat hemma hos mormor och morfar kvällen innan, så jag fick ta mig en dusch ensam för ovanlighetens skull. Sedan var det bara att göra Noah och mig i ordning innan jag tog mig an att fläta Cornelia´s hår. Liten skinksmörgåsfrukost innan vi packade in allt i bilen och gav oss ut till Bredsätra där det nalkades gröt fukost/lunch.
Familjen Markström anslöt kort därefter, de som saknades denna julen var Johan med fam. Men de kom senare på eftermiddagen och firade kvällen med oss. God mat, tomte och mycket packet, det kan ju aldrig bli fel =). men Noah var för ovanlighetens skull inte på toppen humör när vi väl skulle sätta oss till bords. Så jag och Björn fick avlösa varandra för att få i oss lite mat. Som sagt nu lever man småbarns liv igen.
Cornelia var duktig och läste packet och Noah reagerade över huvudtaget på att det kom in en skäggig gubbe i röda kläder. Dock var alla lappar på presenterna jätte spännande=).
Nöjda och glada över alla packet, blev det sedan slappa av, själv slank jag ner i sängen så fort tillfälle gavs då jag var riktigt slut efter alla dagars bestyr.
Mina fina presenter jag fick var en klänning, Ansiktsbeh. och presentkort på träningskläder av mina barn och Björn. Precis allt jag önskat mig =). Sedan fick vi ju en julklapp av de lotter vi drog, så det blev ytterligare presentkort på träningskläder för mig. Tack alla för fina presenter och en mysig jul!!!




Noah tävlar med moster om vem som kan puta mest med läpparna!!


Mammas egen lille tomtepojk <3


Mina två käraste små hjärtan!!!








Julen nalkas...

Så går vi in i julveckan då det ska köpas gran och städas och avslutning i skolan för Cornelia. Granen inköptes i helgen så måndagen innebar städning för min del, detta avlöptes bra då lillprinsen sov i 3,5 timme ute i vagnen. Så även granen hann jag med att klä innan det var dax för Cornelia och oss att göra oss färdiga för kvällens julavslutning i skolan. Barnen är så duktiga och Cornelia och hennes klass sjöng på både engelska och svenska. Så stolt mamma och pappa vi var då =).



Noah var dock inte så sugen på kyrkan denna kväll, så jag packade ner honom i vagnen och gick hem i sisådär en 16 minusgrader, så någon rinnande näsa behövde jag nte oroa mig för då det hann frysa innan =).

Tisdagen innebar lite julpyssel hemma i form av inläggning av sill och ättiksströmming samt kokning av skinka vilket jag lyckades galant med ännu en gång!

Onsdagen och äntligen pengar!!! Dax för Kalmar och shopping, Björn tog hand om barnen så jag och mamma tog oss an Kalmar i lugn och ro. Första anhalten blev Maxi för matinköp, sedan in till staden för lunch och julklappsshopping innan vi drog vidare ut till HANSA CITY och mer shopping. Sedan bar det av hem och lite styr innan jag med familj gav oss ut till Bredsätra för att förbereda julmaten. Blev en mysig och trevlig kväll innan vi åkte hem och la oss för en godnatts sömn innan JUlaftons morgonen nalkades.

Dagarna innan jul...

...är som vanligt helt skoningslösa av stress. Min älskade lilla mamma har ju haft en tuff höst med tråkiga besked om vartannat. Hon fick beskedet om att hon hade en aggressiv cancer i tarmen som opererades bort, men det visade att det kunde finnas risk för vidare spridning i kroppen via slemmet som denna cancerknöl producerade. Därför ville de gradera sig med cellgifter. Så 1 vecka innan jul kl. 5.15 steg jag upp och duschade, gjorde ordning min lille son och gav honom gröt lagom till mamma kom ner. Snöstormen kom ju dagen innan så därför begav vi oss in i tid redan vid 6.30 i snöstorm och oplogade vägar. Men in kom vi och jag följde mamma upp till op, där hon skulle få sin Pac inop. vid kl. 7.30.
Noah och jag gick sedan upp en runda till min avdelning för att få se hur de sköte sig där, och som vanligt var de redan i full gång, duktiga som de är. Lite små prat fick vi och sedan önskade vi dem God Jul innan vi gick vidare för att sedan vänta in mamma som var klar vid 9.15. Allt hade gott bra och porten satt där den skulle, följde sedan med henne till Onkologmott. där de påbörjade cellgift beh. Jag och Noah packade in oss i bilen fför att göra lite ärenden på Atelje Sofi och Coop innan vi mötte upp Mini och Sanna på Äventyrsbadet för lite undervattens fotografering.
Noah var helt lyrisk av att få bada i den varma sköna bassängen och fina kort blev det oxå.
Sedan bar det av åter till sjukhuset för att hämta mamma och få med mig en kasse med allt från NaCl, Heparin, Pac-nål och allt vad det innebär att sköta en pac. Samt ett gäng provrör. Så nu ska den mammalediga sköterskan minsann få jobba hemma. Men vad gör man inte för att underlätta för sin lilla mamma.
Var 14:e dag får hon nya cellgifter och en av dessa får hon gå med i 3 dygn. Så detta ska jag koppla loss och sedan ta nya prover inför nästkommande cyt. tillfälle.
Så så ser det ut nu för mamma i ett halvårs tid, men hon är så duktig och kämpar på, är så stolt över henne!!

Lördagen därefter var vi inbjudna till Fam. Möller/Beermann på Glöggparty och massa god plockmat. Blev en trevlig tillställning med gott umgänge.

Söndagen for vi till Hossmo och fam. Olin, där vi blev bjudna på jättegod mat och fick ytterligare en kul kväll till handlingarna. Cornelia var dagens och kvällens lekledare. Eftermiddagen tillbringade vi först hos Björns syster Ulle m. fam. där var Cornelia förste lekledare för Theo och sedan var det Sigge´s tur att få sig en dos. Min duktiga tjej som lägger så mycket tid på att roa de små killarna.
Här med Sigge.


Noah fick även han lite uppmärksamhet...
Kalle och Noah hade lite kul.

Och så kom den efterlängtade snön...

och ta mig tusan, det ser ut som om den kanske ligger kvar över jul. Vi hoppas och håller tummarna för det, det är minst 13 år sedan vi sist fick uppleva en vit jul här på Öland.
Med snön yrande utanför fönstret, så kom barnasinnet hos mig tillbaks, Cornelia och jag tog på oss full mundering och gav oss ut i snön. Först en jätte snögubbe och därefter en stor och fin snöbollslyckta blev det trots viss invation av snöbollar som for nere från vägen då nedgårds Anders kom förbi. Fick även lite besök av lilla Sanna med Mini och Johan, som passade på att njuta av snön och lite bus. Sedan kunde ju inte Cornelia och jag låta bli att starta ett eget litet snöbollskrig, och det är ju riktigt roligt även när man är vuxen =).
Björn passade på att fota oss..


Ett av våra alster..






Luciafirande!

Lika fort som Noah utvecklas så växer även våran nu stora tös. Cornelia har ett humör utan dess like, så i bland känns det som vi mer har ett syskongräl, då Cornelia tydligen inte förstår att det är mamma och pappa som bestämmer. Tydligen svårt det där, skillnad när en annan var barn, det handlar ju om respekt. Men det förstår hon inte alltid. Annars är Cornelia en riktig underbar storasyster och mamma´s lilla hjälpreda. Hon tar sig gärna an Noah och när jag inte ber om hjälp så är hon oerhört hjälpsam...
Har ändå stor ångest då jag inte känner att Cornelia får så mycket tid med sin mamma då jag tycker Noah tar så stor del av den. Men man försöker så gott det går, och Björn tar sig tid att läsa med Cornelia på kvällarna när Noah är väldigt mammig.

I söndags var det då Lucia i kykan, Cornelia och alla barnen är så underbart duktiga!! Vilka röster och så samstämmiga, så det var en fin avslutning på den helgen.






Hänger inte med...

Hur lyckas alla andra hinna med sin blogg?? Dagarna här hemma är späckade från morgon till kväll, och när kvällen kommer så är det i soffan man vill sitta och ta det lungt. Men jag tar en chansning att uppdatera mig nu när Noah sover...

Veckorna bara far fram och om nio dagar är det julafton =S, jag och Björn har hunnit med en del av julklappsinköpen. Vi passade på att strosa på stadens gator efter att Björn taturade sig. Ja, ni hörde rätt! Självaste Björn vågade till slut gadda sig, det var ju trots allt han själv som kaxigt köpte 2 presentkort förra julen. Men det dröjde nästan ett år innan han vågade sig dit.
Och bra blev den oxå...



Våran lillprins är en helt underbar liten kille, har alltid ett glatt leende och pratar på i sin egen värld. Naturligtvis har han lärt sig sitt första ord...inte var det mamma utan pa pa pa. Gissa vem som mös då...
Noah har en grym motorik vad det gäller att flytta föremål mellan sina händer, även en kladdig, envist sittande majskroksbit lyckas han pilla fram ur näven =). Ja tiden den går som sagt...
Även framstegen på golvet börjar visa sig, dock i motsatt riktning då han ålar sig bakåt. Står även på alla fyra men har inte kommit på lösningen på hur man tar sig framåt.




Och så två små gaddar som dök upp i slutet av 4 månader..



Cornelia´s dansuppvisning!

I lördags var det dax för avslutning på Cornelia´s dans. Upp med tuppen för att duscha med Noah, ja, jag längtar tills vårat badkar blir installerat...
Sen skulle Cornelias hår flätas och allt annat styras med så det var med andan i halsen jag satte mig i bilen 30 minuter innan Cornelia skulle var i sporthallen i Kalmar. Men in kom vi med 5 minuters marginal...det var ju jag som körde=S.
Och så duktig hon är tjejen, en stolt mamma då!
Hejar klacken bestod av, mormor och morfar, morbror Johan med kusin Belle, moster Zandra
Faster Ulle med kusin Theo och så mamma, pappa och lillebror Noah.


Tjejtrion; Sandra, Cornelia och Hanna!

Cornelia o Hanna rockar loss!



Lillhjärtat mitt hos moster.


Kusin Theo hos mamma Ulle.


Tidskaos!!!

Vad händer med alla dagar? Jag som planerat att komma i gång med bloggeriet, det är ju trots allt för min egen skull jag bloggar för att föra en dagbok om vbad som händer här hemma osv. Men man ska ju hinna sätta sig där framför datorn, och när man väl gör det...ja då vill Noah inte på några helst sätt eller vis umgås med sig själv.
Lillprinsen har i varjefall blivit 6 månader den 4:e december, och växer så det knakar gör han. Och framstegen blir bara fler och fler...
Var på BVC här om dagen för läkarbesök. Dr. hörde ett litet blåsljud på hjärtat =(, men det är ju inget jag ska oroa mig för, och en remiss skickas in till barnkliniken där de har lite mer vana vid små barn. Vet ju att ett blåsljud vanligtvis läker i hop, och Noah har ju inga symtom på övrig andn/cirkulation i kroppen. Så visst det är väl bara att vänta in remissen och tro på det bästa, men man är ju alltid mamma enbart i dessa situationer...
För övrigt går han då stadigt upp...
8865 gr, 72 cm och första svin sprutan för Noah´s del.




Älskade barn <3<3

RSS 2.0