Pärlan på besök!

En toppen dag i all bemärkelse, strålande solsken och super trevligt besök!
Har bestämt mig att härda ut ännu en sommar med våra plastmöbler tills trädgård och alla uteplatser är färdiga för nya utomhusmöbler. Så i dag bestämde jag mig för att tvätta av dessa möbler, övriga grannar har ju fungerande vattenslang, så de har lätt kunnat stå och skölja av sina möbler. Men våran slang har ju frusit i vinter och min kära sambo är ju inte den som prioriterar att laga detta. Näe det får ju min käre bror styra med som är VVS-are, och konstigt nog, när jag står där och har tvättat alla möbler med såpavatten och trasa och självklart en stenhård gravid mage som aldrig är i vägen!!! Jo, då helt plötsligt glider min brorin med arbetsbilen, och naturligtvis passar jag på att smöra lite för att han ska kolla på slangen. Snäll som han är så fixar han ju det, så nu funkar den igen, men jag har ju redan gjort grov arbetet dock!

Så här ser nu våran uteplats ut med lite möbler.



Sedan förbereder jag en varm smörgåstårta och sallad samt chokladpudding med jordgubbar och grädde till efterrätt, inför Tina´s besök. Hinner ta mig en stund i solen innan Tina dyker upp, snäll som hon är så har hon fina presenter med sig, kläder till bebben och så dessa fina stenar, precis i min stil. Tack vännen, du är för gullig!


Åt sedan och så blev det mkt. prat om allt, var ju ett tag sedan vi sågs sist. Sen hamnade vi i solstolarna och jag lyckades få ett litet kort av min gäst!


En kanon dag blev det, sedan hämtade jag hem två små tjejer som fick sig lite mat att äta ute i det fina vädret. Solen var dock lite för stark, men det fixade Cornelia och Ester lätt.

Sedan var det lek för hela slanten.
I kväll blir det filmen Twilight och en lugn stund vid tv´n innan jag lär somna ovaggad!!

En dag i taget...

Phu! vilken dag det varit, inte direkt solsken men 23 grader varmt och kvavt som sjutton. Har dock lyckats tvätta 4 maskiner tvätt som trots minimala vindar torkat. Har även ägnat en del av dagen till lite sov tid, känner mig så fruktansvärt trött i kroppen, samtidigt har jag en väldigt aktiv liten krabat i magen.
I dag blev det ugnstekt falukorv och potatismos till middag, sedan röjde jag undan i tvättstugan medans Björn och Cornelia åkte ner till återvinningstationen med skräp.
Björn har oxå röjt ut allt från badrummet och praimat (eller hur det stavas) för i morgon kommer killarna och flytspacklar, YES äntligen är det på gång med förhoppning om att det kommer bli ganska färdigt till i slutet av maj, i varjefall.
Har duschat och ska krypa ner i sängen, i morgon kommer min nattkompis Tina, åh vad kul det ska bli att träffa henne. Det är faktiskt över en månad sedan sist vi sågs, så det kommer bli jätte trevligt!!

Sov gott mina vänner, tänk inte på mig som är uppe och kissar 4 gånger/ natt ;-P

Måndag och ny vecka.

I går kväll var jag så trött så jag "slank" i säng redan vid 21:30 och somnade ovaggad. Vaknade i morse och var pigg, vilket inte är så vanligt. Upp och gjorde mig i ordning innan jag väckte lilltösen som jag efter lite frukost körde ner till förskolan.
Min dagordning i dag var en tur in till Kalmar för att färga mitt hår hos Anna på HAIR, samt naturligtvis lite shopping. Med mig fick jag min kära syster som är lite av en bärhjälp nu för tiden, tack pärlan för att du kämpat i dag trots stora blåsor på hälarna :-).
Först bar det av ut till Bauhaus för lite takfärg och inspektionslucka till badrummet, tog även en tur in på RUSTA där jag hittade lite bra och ha grejer. Vidare in till staden där jag gjorde lite klädinköp på H&M och Gina, sen var vi hungriga så det blev Thai Silk med Anna och Anna. Så var det då dags för att bli hårmodell, jag vill ju bli lite ljusare i håret men inte direkt blond.
Det blev slingor i hätta, inte det mest underbaraste av upplevelser när alla slingor skall dras ut, men resultatet blev jätte bra. Lagom bra färg som solen kan bleka i sommar och så tar vi och lägger lite mer blekning i juni. Tack Anna för ett jätte bra jobb!!!!



Middag med en del av familjen...

I går i det fina vädret passade vi på att avnjuta en god middag nere på Pappa Blå, med mamma, pappa och Zandra, även Åsa med familj var där så det blev lite trevligt prat!

Innan avfärd!



Lördagskväll!

Hade våra grannar, Eva, Patrik, Pontus och Emil samt Johan, MIni och lilla Sanna på middag i går. Det blev kycklingfilé med krämigt täcke och pasta samt sallad, vilket var mkt. uppskattat. Sen var det snacks och gott att dricka för de som får!
En mkt. trevlig kväll i grannsämja:-), men oxå en mkt. trött gravid, usch vad osocial man kan känna sig redan vid 21:00.
Tyvärr glömdes kameran bort mitt i allt styr, så några blider kan jag inte tillfoga.

Tack kära grannar för en trevlig kväll!!

Toppen dag nere vid stranden på Klinta!

Upp i tid på morgonen, Annelie kom och hämtade Cornelia ner till badhuset. Jonathan kom förbi och styrde upp med elen i badrummet, sedan fick Björn ge sig i väg ner och hämta Cornelia och Moa samt handla inför kvällens middag.
Själv gjorde jag ordning en pasta sallad att ta med på våran planerade utflykt till Klinta och den nya lekplatsen.
 Innan avfärden kom min käre far förbi på en liten pratstund.
Det blev en helt underbar förmiddag/eftermiddag nere vid Klinta, en kanonfin lekplats med lite nya modeller av lekställningar. Alltid lika trevligt när vi blir några stycken, Cicci kom förbi med Milton och Pernilla kom med Ester och Melker och så var det Annelie med Moa och Anton samt jag och Cornelia. Även 3 stycken mkt. aktiva hundar...
Barnen åt plättar och vi tog oss lite pasta sallad i det underbara vädret, sen var det aktiviteter för hela slanten, Cornelia, Moa och Anton tog sig sitt första dopp för i år!!!


Fam. Broman´s lilla ny tillskott Elsa.

Matdax...

Den tjocka och den lilla söta!!

Tre tokungar på intågande.

Moa och Cornelia

Två nybadade tjejer!





Cornelia och Ester intar godisskålen.

Cornelia och Ester i aktivitetstagen!

Ester och Cornelia håller koll!!

Tack alla för en super trevlig dag!!

Sommar!

Sitter ute i solen och njuter förfull, det är minst 30 grader mot husväggen så ibland måste man ta en tur in för att svalka av sig lite!
Så när man sitter där i lugn och ro så dundrar det in värsta traktorn med harv :-(. Vi har här uppe i vårt fina bostadområde en man från Jugoslavien som köpt sig en tomt mitt emellan två hus. Där har han satt upp 2 små bodar och övriga delen av tomten ska han ha som odlingsmark. Trots klagomål från framförallt de närliggande grannarna till kommunen, så är det tydligen helt legalt att använda en bostadstomt till ren odling. Och mannen som äger tomten verkar inte alls förstå sina grannars frustration över hur trist det ser ut med en åker mitt emellan husen. Det ser säkert ut så där han kommer i från, men inte i ett bostadsområde mitt i Borgholm....aaaaahhh!!!

Morgonens vy!!!

Björn på träningsläger!

I helgen som var så var Björn på träningsläger med Stora Frö uppe på Böda Sand, han hade haft kanonkul och berättade lite om vad de gjort. De hade haft femkamp där en av grenarna var att slå i väg en golfboll efter att man ur en golfbag fått dra en klubba. En av killarna hade haft stora problem med att få iväg bollen, det tog ca 15 slag innan han lyckades. I går hade de lagt ut filmen på youtube så jag var inte sen att titta, jag fick mig ett rejält skratt så tårarna rann, alltid lika skönt att få skratta så gott. Cornelia´s kommentar - Bollen sitter nog fast mamma!!

http://www.youtube.com/watch?v=exlRXsI0VBU

Kalmar on tour!

Har varit in till Kalmar en tur i dag med mamma och Zandra, det blev ganska mkt. inhandlat.
 2 linnen på Gina, leggings, tröja, klänning och en pyjamas på H&M samt en ögonskugga och eyeliner på make up store. Till Björn blev det en T-shirt och en skjorta och Cornelia fick leggings, hårspännen och en tröja. Sen blev det lite kläder i födelsedagspresent till både Cornelia och Alva. Känner mig rätt nöjd med dagens inköp trots att pengarna gärna rinner genom fingrarna.
En god lunch blev det på ITALIA då även Sara slöt upp, jag tog en pasta Carbonara :-P. Sen bar det av över till Köpstaden en liten runda.

Jag lägger ut lite bilder på vissa plagg:

Tyvärr så var T-shirten inte i passform, M var det största som fanns kvar så det var en ren chansning att Björn skulle få på sig den.
Den här klänningen är tänkt att jag ska klämma mig i efter nedkomsten, det är en storlek större mot vad jag tidigare hade, så marginalen är inte så stor ;-).


Mamma hade dessutom med sig en stickad tröja till Björn...


Hemma fixade Björn lite grillad karré och pommes till mig och Cornelia, själv åt han bara sallad och kött. Han har påbörjat sin vårliga kamp med vågen för Beach 2009, i vanlig ordning!
Nu är jag groteskt trött, mitt bäcken är inte fullt lika förtjust i att springa omkring på stan som min hjärna är. Så det blir till att vila och ta det lungt ett par dagar nu.

God afton!!

MVC-besök i V. 35+3

Började min morgon med ett MVC-besök efter att jag lämnat Cornelia.
Alla mina värden var bra t.o.m Hb, trots att jag verkligen slarvat i ca 2 veckors tid med blutsaften, oj så nöjd jag är!
Har gått upp ytterligare 1 Kg i vikt sedan sist och jag följer symfyskurvan på pricken. Enl. Karin (BM), så har jag ingen stor bebis i magen, när hon känner efter och med tanke på att den rör sig så friskt så långt fram i graviditeten. Det är ju min största fasa att jag ska få en större bebis än Cornelia, så visst blir man glad av att höra det. MEN jag vågar inte tro på något förän man ligger där på sängen och krystar :-S. Den som lever får se! Bebben har i varje fall sjunkit ner ytterligare i bäcken gången, men är fortfarande inte helt fixerad. Nytt besök om 2 veckor och även om fyra veckor är redan inbokat.



Trots att jag ligger bra i Hb, så påpekade Karin att det är bra om jag dricker min blutsaft, så det blev till att fara till affären och lägga 119Kr för 250ml, fy vad trista pengar.

Hemma igen styrde jag då upp med att göra en Hallonpaj till mina kommande gäster, så vi började med lite fika.
Emma och lille Oscar.


Sedan tog vi oss en liten promenad ner på staden, men oj vad min lille bebbe skjuter på neråt. det är ingen mjuk och go känsla kan jag lova. Ska jag behöva gå så i 5 veckor till???? Så det blev ingen snabb promenad för våran del.
Köpte med oss goda sallader som vi åt hemma, jag i lugn och ro;-), medans Emma fick ta ett litet break för att Oscar blev hungrig!!
Jag passade naturligtvis på att njuta av lite bebbis medans mamma Emma styrde med annat!


Lite senare hämtade jag Cornelia så även hon fick njuta av lite bebis.



Enl. mamma Emma så hittade Oscar sina händer i dag!!
Emma hade med sig gigantiska chokladskumbollar som Cornelia intog på sitt eget lilla vis :-S


Sedan var det dax för Emma och Oscar att åka vidare, tack för att ni har förgyllt ytterligare en dag för mig. Syns snart igen//kramen!!

Fick även på posten i dag en inbjudan till Oscars barndop den 24 maj (1 dag efter beräknad förlossning), självklart tackar man ja, bättre att inte ta förgivet att man ska ha fått. Och skulle det nu bli så, så vet ju Emma var jag tagit vägen.
Det var lika dant med Cornelia´s utvecklingssamtal som vi fick tid till den 25 maj, det är ju bara till att leva vardagen så blir det som det blir =).

Sisela

Fin besök...

Har just satt in en Hallonpaj i ugnen, får nämligen fin besök av Emma och lilla Oskar. Oskar är nu ca 2 ½ månad gammal så det får bli lite snuffs och bebis lukt.
På återseende....


Måndag och en ny vecka.

Ja, gårdagen var inte allt för händelserik, eller jag kanske måste nämna att självaste Peter Kling kom ju förbi och honom ser man ju inte varje dag. Alltid trevligt med en liten pratstund...
Hämtade Cornelia efter Minimalerna och så lyxade vi till det med en varsin glass, hem och styrde upp med hamburgare och pommes tills Björn kom hem. Sedan försvann lillan ner till Kerstin för en lekrunda, själv var jag inne hos Sanna och Mini och pratade bort en bit av kvällen.
Hemma igen upptäcker jag att Cornelia och Kerstin står vid datorn och spelar spel, det är lite min fobi att de ska bli stilla sittandes framför datorn. Cornelia har trots allt inte varit så intresserad av datorer, men nu har de ju hittat Bolibompa spelet på svt.se. Så liten stund måste man väl tillåta dem att sitta där. Förövrigt förflöt kvällen helt otroligt bra, medans Björn åkte iväg med papper som skall skrivas på av IFK för övergång till Stora Frö så passade jag på att natta Cornelia. Det blev så där oerhört behagligt med lite mys, sen puss och godnatt, och det var hon så nöjd med!

Sko inköp.

Köpte ju mig lite skor för en vecka sedan, ett par sköna Addidas skor, och så dessa två par, kan garantera att de med kilklack och remmar (gladiatorskorna) är kanonsköna.




Söndag

Ja, så då överlevde jag faktiskt natten i ensamhet, hade ändå Bilbo som sällskap och han var ju pigg och ville ut och kissa redan vid halv sex.
Trodde dock att Cornelia skulle rumla in här på morgonen, men hon dök inte upp förän vid 11:30 ca. På förmiddagen tog jag på mig ansvaret att ta hand om lilla Sanna, medans hennes mamma och pappa gjorde lite ärenden. Det var inget större besvär och hon var så snäll och go som vanligt, tills mamma och pappa kom hem och hon fick se dem tvärs över gatan. Då blev det lite mer liv i luckan, men hon är ju inte så stor än.





På förmiddagen och fram till 13:00 var det varmt och skönt ute, så då passade man på att sitta en stund i solen, men framåt eftermiddagen började det blåsa riktigt kallt så då var det bara att ta sig in.
Ytterligare ett smickrande kort..

Detta är min vardag nu för tiden...

Björn dök upp och hade naturligtvis lyckats få ont i ryggen samt fått en spark vid tinningen, vet inte hur killarna spelar fotboll. Huvud och boll, syns det ingen skillnad eller? Han hade i varjefall haft kanonkul, killarna i laget är tydligen riktigt bra och lite halvgalna, kan det bli annat med ett gäng där de flesta är 30 + och fria från barn och flickvänner över en helg. Skulle inte tro det, men det är kul att de funnit varandra!!
Styrde upp med lite grillat, sedan dök Johan, svägerska och Lukas upp och vi tog en fika tillsammans.
Nu har min lilla dotter krypit i säng med sin pappa för att få höra på lite saga. I morgon är det slut på sovmorgon för min och Cornelia´s del, nya tag på förskolan.

OBS!

Ni undrar säkert om jag tror ni har svårt att läsa och därför lägger ut extra stor stil ibland... Så är inte fallet, utan det blir något knas ibland om jag skriver eller försöker lägga in en bild under en längre tid, eller nåt! Har ingen anning om vad som gör det....

Okej, det här börjar bli löjligt...

Va fasén, jag brukar ju älska att vara ensam, men det här är ju rent av löjligt! Har precis gått runt i alla rum för att på nått sätt försäkra mig om att ingen faktiskt är hemma. Senast i går sa jag till Björn - Ja, men herre gud Björn, jag tycker ju det är stört skönt att vara ensam hemma, inga problem att du åker iväg!!!

Men då hade jag förmodligen inte tänkt att yrvädret Cornelia skulle hålla sig hemifrån hela dagen och natten. Jag satte mig till och med i min ny städade och tvättade bil (doftar så friskt inuti) och åkte ner till stan för att tanka och fylla på spolarvätska. Är det måne nått som är fel då, tala om att försöka få tiden att gå en lördag?? 
Jag vet ju att jag kommer vara gristrött om ett par timmar, så det är ju ingen idé att jag invaderar någon av mina trevliga grannar, så nu sitter jag och väntar ut en timme för att sedan kunna se Robinson och ta mig ett stort glas iskall Coca Cola Zero. Ja, så rolig blir min lördagkväll, men i mitt nuvarande tillstånd så önskar jag mig inget mer stor stilat, ja kanske då att Cornelia ångrar sig och längtar hem till sin "ensamma mamma" så att jag åt minstånne får pussa henne godnatt.

Älskar dig min stora, lilla tjej!! <3<3<3


Ensamma mamman!

Tre trötta familjemedlemmar denna morgon, vaknade 8:15 och knuffade på Björn som skulle köra Cornelia till simningen. Slutar ändå med att jag tar mig upp ur sängen och styr upp det mesta, men de hann ändå och kom i väg i god tid för att hämta Moa.
När Björn kommer hem straxt efter 9:00 så slänger han på sig arbetskläderna och ger sig ut för att byta till sommardäck på bilen observera att han då vid 10 skall bli hämtad av en av fotbollskillarna då de ska ha "träningsläger" uppe på Böda Sand. Men efter en halvtimme sitter alla fyra däcken på plats, ett bra kap vi gjorde, i stort sätt nya fälgar och sommardäck för 2500 :-. Så nu slipper vi växla sommar och vinter däck på samma fälg.


Inte nog med det, sedan mutar Björn grannens grabb Emil med lite pengar, så nu står han och tvättar och städar våran bil, både in- och utvändigt. Och jag är skit nöjd =).

Sen ringde telefonen, och då var det min kära svägerska Ulle som hade tänkt att komma över en sväng, ingen blev ju gladare än jag som har lite svårt att hantera det här med vad man gör med ensamtiden. Efter jag varit och hämtat Cornelia i badhuset och kom hem med alla däcken kvar på bilen... så slängde hon i hop en väska och drog i väg till en kompis för att sova över. Ja, ha ja så då stod man här ensam, men då kom ju mina snälla svägerskor Ulle och Frida samt ett litet vilddjur vid namn Theo.
Så min dag blev en trevlig upplevelse och timmarna gick, mkt. skratt och prat. Först fixade jag lite fika här hemma, sen tog vi oss en tur ner på staden och åter idag igen intog jag en måltid på Pappa Blå, men idag höll jag mig till en kycklingsallad och vitlöksbröd. De två andra brudarna smällde i sig en varsin gigantisk pizza ;-), men med tanke på den lilla i sällskapet så hinner ju Ulle göra av med de kalorierna utan några större problem!!!


En fika hemma...

Vilddjuret Theo!

men bra charmig är han oxå, till på köpet!




Alla har vi olika sätt att ta oss fram på gator och torg =)


Tack tjejer och Theo för att ni kom och förgyllde min dag, på återseende!!!

Lite uppdatering...

Gårdagen var av det lite lugnare slaget, Cornelia och jag började morgonen med att helgstäda lite. Sen var det lite tillpiffning av oss själva, så mötte vi upp Mini och Sanna ute på gatan för att ta oss en promenix ner till staden och käka lunch. Först lite ärenden sedan tog jag och Cornelia en kycklingsallad och Mini en bakpotatis på Café trädgården.


Övning ger färdighet!


och Sanna i egen hög person..


Var förbi Kullerbytta och kunde inte låta bli att införskaffa denna fina tunika till Cornelia.


Sen bar det av hemåt med en varsin glass i handen. Hemma intog valen solstolen och låg och njöt i några timmar.
På kvällen lämnade vi Cornelia på barnkalas, och Björn och jag fick lite egen tid till en god middag på Pappa Blå, alltid lika skönt med lite lugn och ro. Sedan dök fam. Olsson upp och följde med hem på en runda, kvällen avslutades i soffan framför tv´n. Hade lite förvärkar som var rätt så tuffa, men det är bara att flåsa på :-).
Avsluta kvällen med ett långt telefon samtal med stora syster min....=).

Ta mig f*n...allt blir inte alltid vad man tänkt sig...

Ja, dagen den började helt okej. Cornelia och jag låg och drog oss i sängen ett bra tag innan vi klev upp och intog frukosten. Sen styrde vi upp lite här hemma , hängde ut lite tvätt, rensade lite ogräs i häcken. Sen tog vi en tur ner på staden för att inhandla födelsedags presenter till kalaset som Cornelia ska på i morgon. Vi passade även på att lyxa till det med lunch på stan idag.
Handlade inför dagens middag som blir panerad snitzel med pommes och sallad. Hemma igen satte jag mig i solen och läste en stund, så ringer telefonen. Det är Björn som fått telefon samtal om att det väl, inplanerade kalaset för Cornelia och Moa inte blir av där vi tänkt oss. Anledningen är att fler har ringt och frågat om kalas där, och det var inte önskvärt från ägaren. Kul, kul Cornelia blev jätte ledsen och var helt otröstlig en lång stund, men men, efter lite samtal ordnade Annelie upp ett annat alternativ som blir precis lika bra.

Nu stundar det matlagning här hemma, sen blir det att dra sig tillbaka för kvällen, den här i hållande tröttheten tär rätt bra på en. Bebben får gärna komma ut nu om den vill, den tar mkt. plats inne i magen. Misstänker att det är en stor bebis som kommer att komma ut :-S.



Dagens pyssel...

Så började jag morgonen med att lyxa till det lite, var nere hos Annie och fick mina naglar i ordning gjorda.



Sen bar det av hemåt för att hämta Cornelia och vidare ner till Annelie, Moa och Anton.
Medans barnen lekte så styrde vi upp med inbjudningskorten till Cornelia och Moa´s kalas. Sedan blev det hamburgare med bröd till lunch.
Jag åkte sedan hem igen och på började mitt planerade bullbak, samt styrde upp med Spagetti och köttfärsås till middag.



Dagens skörd!
Cornelia hjälpte till att plocka in disken i maskinen efter maten.


Cornelia hade med sig en fin buket med blommor hem, misstänker att Annelie´s rabatter har fått sig en rejäl reducering.


Så var den här dagen snart till ända, en jättefin kväll ute om det inte vore för att det är så kallt. Så dt blir nog soffan även i kväll.

Sköt om er!

Bakdax..

Min dag har varit fruktansvärt lugn, Cornelia blev hämtad av Stina på morgonen och har hållt sig där borta och ska även sova där i natt. Lustigt vad tomt det kan kännas trots att man bara önskar sig ensamhet i bland?
Tog mig en längre promenad, kändes faktiskt helt ok tills det kom en liten uppförsbacke= sammandragningar!!!
Hemma igen la jag mig och sov en stund, när Björn kom hem var det snabba ryck in i duschen sen skulle han i väg på match. Jag åkte ner och handlade för lite stor bak....



I dag blev det; Märta´s chokladbröd, knäckflarn m. smörkräm samt drömrulltårta som redan ligger i frysen.
Morgonen blir det nog bullbak, måste ju fylla upp frysen...

Vad kan då detta bli för något???


Ja, ja vet det är tonfisksallad, min egen favorit!!


Nu ska jag sätta mig framför tv´n tillsammans med lillsyrran och äta gott!


dagen fortsatte...

Cornelia fortsatte sin dag hos sin kompis Frida, Björn i sin tur tog vid uppbyggnaden av uteplatsen på södersidan. Själv satt jag och läste ut min bok och tog det lungt. Fick besök av grannarna och fick njuta av charmtösen Sanna som vilken dag som helst kommer ta sitt första krypsteg/tag.






Tur det inte är ngn. skönhetstävling :-p. V. 34+3


Lillsnöret Sanna på G..




Och här ligger orsaken till Sanna´s stora engagemang...

Bilbo "the cat".

Hämtade hem Cornelia och var och handlade till middagen som blev färsk torsk grillat i foliepaket, potatis och reumoladsås. Cornelia fortsatte sedan sina aktiviteter borta hos nästa kompis, Stina.
På kvällen drog Björn ner till Harry´s för att se matchen Kalmar FF-AIK, behöver väl inte gå närmre in på hur det slutade. Jag är glad att jag satt hemma med Heléna och pratade, filmen vi hyrde var ingen succé, men tiden gick av bara farten av allt småprat, trevligt att få umgås i lugn och ro ibland. Heléna åkte hem vid halv tolv tiden, på återseende vännen!

Hoppas på en god natts sömn!!!

Annandag påsk.

För Cornelia och Björn blev det upp tidigt i ottan för att följa med Björns arbetskollega Roffe på fisketur, det är ju kul att Cornelia ärvt intressen både från sin mamma och pappa!


Så tidigt på morgonen, men så lycklig tjej!!! <3<3<3




Cornelia fick vara kapten med Roffe som lite stöd vid sidan av...
Full koncentration!!

Cornelia med 2 sjöbusar...


Dax att ta upp näten!



Cornelia med en torsk!!


och en sill..


:-), älskar dig lillan <3<3<3


Storfångst!

Sen var det till att rensa fisken, Cornelia fick med sig fina torskfileér och sill...




Roffe´s hund fick oxå följa med, och blev  full av fiskfjäll till på köpet!
Tack Roffe för en trevlig och lyckad fisketur!!!

Jag själv kunde för en gångs skull faktisk sova till klockan nio, men det var väl för att det var så lungt i huset.
Upp och gjorde mig lite frukost och kort därefter kom övriga familjen hem.
Heléna ringde nu på morgonen, och om allt blir som det är tänkt så kommer hon ner till kvällen. Det blir lite film och något gott att äta, på återseende !!

Påskdagen!

Åh, sicken natt, var nog uppe och kissade en si så där fyra gånger. Ändå kan jag inte sova längre än till 8:00. Upp och äta frukost, sedan hjälpte Cornelia sin pappa att skruva gipsskivor.






Det blivande badrummet!

Själv dammsugade och tvättade jag av golven, slängde oxå ihop en kladdkaka att bjuda Heléna och Leia på när de kom ner!
Vi tog oxå en liten promenad ner på staden där vi intog en senare lunch på Borggrillen.

Leia med mamma Heléna.

Leia fick en alldeles egen mobiltelefon, där viktiga samtal ägde rum...
Stor koncentration!!!




Efter den sena lunchen var Leia trött och somnade gott i vagnen medans jag, Cornelia och Heléna traskade hem och satte oss i solen och småpratade tills Leia vaknade igen. Då var det dax för Helena och Leia att bege sig norr över för middag. Tack tjejer för en trevlig dag, på återseende till sommaren!!

Nu är Cornelia i väg och handlar med Björn, i kväll blir det en senare middag med taccos, orsaken är ju den sena
lunchen. Men Cornelia är nöjd, taccos går ju alltid ner, även hos mamma!
Ja, sen blir det väl bara till att luta sig tillbaka i soffan innan ögonen är redo för sängen (alltid).

Påskafton!

Ännu en dag med soligt väder, upp och fixade ordning en mindre äggfrukost. Björn åkte i väg och köpte färskt bröd på konditoriet i Köpingsvik. Sen blev det garaget för Björns del och för min egen del satte jag mig med en kanon bok ute i solstolen =). Blev dock 3 avbrott då jag passade på att hänga 3 maskiner tvätt i ett perfekt torkväder.
Framåt eftermiddagen gjorde vi oss i ordning för att inta sommarens första middag på Pappa Blå som öppnade nu i påsk, så skönt att vi t.o.m kunde sitta på uteserveringen och njuta.
För Björns del blev det för "ovanlighetens" skull Pizza, Cornelia tog hamburgare med pommes och jag själv en efterlängtad pasta bollognes med vitlöksbröd. Ja det gäller att svulla medans möjligheten ges!
Hamnade brevid Mögen och Mr. Bjelkendal så det blev lite anekdoter och annat trevligt prat. Innan hemfärden fick Cornelia en glass på Lejonet och Björnen.
Så var det då dags för Påskaftonens aktivitet som innebär att leta påskägg, och efter en stund fann Cornelia sitt:



Lycklig över att få lite läppglans, nagellack och annat smått än bara godis!


Fam. Olsson kom förbi en runda på en kopp kaffe, men nu ska vi ta det lungt med lite jordgubbar och grädde och så naturligtvis Robinson....

Långfredagen

Sovmorgon...ja ett litet försök ivarjefall, sen ramlar Cornelia in och då är sömnen helt utesluten. Upp och styra till med frukost och göra oss i ordning. Björn åker i väg på fotbollsmatch som de vinner med 5-0. Cornelia och jag far i väg ner till Färjestaden.
I höjd med macken i Algutsrum tog jag upp mobilen för att ringa och meddela Camilla att vi var på G, ligger väl i en si så där 80 km/h trots 70 regel, men men det är jag det. Precis när Camilla svarar så blir det blåljus sirener och en polisbil som kör upp i baken på mig. Gissa om jag höll på att föda i bilen, trodde naturligtvis att jag skulle åka dit för fortkörning och stackars Camilla fick lyssna till ett evigt flåsande innan mina sammandragningar avtog lite. Det var dock inte mig de var ute efter, de for förbi i en fart utan dess like och upp mot Almer´s. Att de kan hålla sig kvar i kurvorna, det krävs lite skicklighet i den hastigheten. Ja, det var i varjefall en upplevelse för dagen, vidare hem till fam. Olsson och lämpa av lite kött innan färden gick vidare till köpstaden.
Cornelia fick ett par nya skor och jag inför skaffade mig hela 3 par nya skor, sen fick Cornelia lite nya kläder i vanlig ordning. Jag vet inte vilket gödningsmedel hon dricker, men hon växer något fruktansvärt på längden och tyvärr inte så mkt. på bredden, spetan.
Sen bar det av vidare hem till fam. Olsson där vi styrde upp för en grillmiddag.


Lite sol och öl/cider för dem som får!


Tjejerna dokumenterar göromål inför den kommande Gotlandstrippen i sommar!




Mannen i huset!


Aahhh! det är så man blir bländad! Dags att bättra på solbrännan lite!




Tjejerna styr upp med förberedelserna köket...


Killarna tar hand om grillningen!


Älgfilé, fläskfilé och kotletter.


Dax att sitta till bords och kanon gott blev det!

Hemma igen är man trött i vanlig ordning, kan ju inte påstå att man går på högvarv ngn. längre tid innan kroppen kräver vila!

Påska vidare!!!

Skärtorsdagen och Blåkulla!

Så var det då dags för den omtalade dagen när alla barnen skall gå påskkärring. Cornelia har pysslat och styrt med att göra fina påskkort, och så är det då äntligen dags att få spöka ut sig.
Bokat och klart var att Anna, Cornelia och Lukas skulle gå, men i sista stund erbjöd vi Ellinor som inte hade någon att gå med, att få följa med. Så till slut blev de ett litet gäng av påskharar och påskkärringar, så söta så!!









Under eftermiddagen kom det ett gäng påskkärringar hit, det som förvånar en är att nu för tiden sitter inte barnen och gör fina påskkort att dela ut. Detta var ju den stora delen när en annan var liten, med alla förberedelser osv. Nä, nu står de bara utanför dörren och säger - Glad Påsk, och håller fram sina korgar/ägg.... Men våra små påskkärringar/harar hade ändå lagt ner lite engagemang för att få godis i sina korgar!!

Glad Påsk till er alla med eller utan kort ;-)


Stora rubriker!!!

Jag skrev ju ihop ett brev ang. önskemål om farthinder uppe i vårat bostadsområde, till kommunen. Lämnade ner detta på tisdagen denna vecka, och idag har det minsann fått en liten rubrik i vår "stora" lokaltidning =).



Brevet var ju inte så här reducerat, men syftet framkommer ju, så nu hoppas vi bara på att vi får gehör för detta!

Lill Lördag!

Ja, så får det nog bli nu efter min tuffa cykelmatch på morgonen. Åh, vad jag längtar att få komma i gång och springa igen!!!
Dagen har för övrigt varit lugn för min del, efter cykelturen la jag mig på soffan för att läsa lite, somnade dock efter en stund. Satt ganska bra en då måste jag säga!
Det blev ju inte den där fina dagen som jag trodde på morgonen, regnet föll ganska bra utanför fönstren. Och lycklig för det blev jag, för då hade jag en god ursäkt för att ta bilen och hämta Cornelia vid tre =).
Satt med en stund på fritids så Cornelia fick göra klart sina påskkycklingar i marsipan, sedan bar det i väg för att hämta Björn i Törneby. Åkte förbi Robert och valde ut nytt skötbord och spjälsäng i vitt till bebben. Detta hämtar vi ut närmre nedkomsten, tog dock med oss ett nytt lammskinn med tillbehör.



Sen bar det av till affären för lite mat inköp, kräftorna ligger redan hemma i kylen, så nu var det ingredienser till taccopajen som köptes och natyrligtvis massor av påskgodis.

Här är den stundande pajen på G!


Och Cornelia sitter snällt framför barnprogrammet i väntan på maten..




Trevlig onsdagkväll!!


En för ovanlighetens skull rogivande morgon..

Inga som helst problem att väcka lillsnöret i dag, mycket beroende på att jag lovat att vi skulle cykla till skolan i dag. Kläderna jag tog fram mottogs oxå dem med gott humör. Sen tog Cornelia över befälet och bad mig gå och klä på mig om vi nu ska hinna cykla. Sagt och gjort sedan kunde vi tillsammans äta frukost





Medans jag skalade morötterna till fruktstunden tog Cornelia tag i tandborstningen, utan ngr. protester..


Sen ut för att torka av daggen på sadlarna och så ger man sig kaxigt iväg, efter att inte ha cyklat sedan i september senast.


Det var inga som helst problem att cykla ner till skolan, det går ju nerför i stort sett hela tiden. Nu är jag hemma igen och jag kan lova att dessa muskler har inte använts på ett tag, och duschen i gårkväll har gjort sitt för i dag om man säger så. Får se hur eftermiddagen känns, kan gått rulla ner men sen går jag mog hellre uppåt.

Hoppas alla får njuta av en lika trevlig och solig dag som det se ut att bli här!!!

MVC- besök V. 33+3

Idag fick Zandra äran att följa med till MVC för att höra på hjärtljuden. Alla mina värden var bra, behövde inte ta ngt. Hb eftersom jag legat så bra de senaste gångerna. Kanon tycker jag som inte vill käka järntabletter och nu har en mage som sköter sig fint ;-). Det bästa var att jag bara gått upp 1 Kg i vikt sedan 4 veckor tillbaka men magen har ändå växt som den ska och ligger perfekt jämnt med symfyskurvan. Huvudet ligger fortfarande neråt och är ännu ruckbart, Karin var ju så snäll och väckte lillbebben så det blev full aktivitet med sparkar och knuffar och hjärtljud uppe på 168 innan frekvensen la sig på 146. Så allting verkar vara till belåtenhet där inne så länge ingen puffar på den =), lite roligt för Zandra att få höra så tydliga ljud och hur det låter när den sparkar mot microfonen.

På morgonen var jag oxå nere på kommunen och lämnade in papper om den höga hastighet som hålls här uppe, och våra önskemål om att få upp ngn. form av farthinder.
Hemma igen styrde jag upp och bokade tid hos nagelspecialisten, äntligen får man unna sig att känna sig lite kvinnlig om händerna. det är ju mkt. restriktioner för långa naglar, tippar osv. på jobbet. Men nu är det min tur att se lite välvårdad ut. Bokade även in en ansiktsbehandling och fotvård på Movement i Kalmar så man får en riktig genomkörare innan nedkomsten, det lär nog inte finnas ngn. tid för det sedan. Och mina stackars fötter har verkligen fått stryck av att jag inte kunnat ta hand om dem. Men nu är det bara att se fram emot allt....

Händig som jag är tog jag även tag i att montera bort bakhjulet på Cornelia´s cykel för att kolla om ev. hål eller läckande ventil gummi. Ser ut som ventilgummit var orsaken, så det blir en tur ner till centrum för lite shopping, ska även hämta mina klockor som jag lämnade in i går och naturligtvis glömde hämta ut.....


Nu är det dags för lite pasta sallad när magen börjar protestera av hunger...


Lite graviditets uppdatering i bilder för er som vågar...

V. 30+ 2


V. 33+2

Hoppas ni ätit innan!!!

I morgon är det ny tid på MVC, får se om bebben fortfarande ligger med huvudet neråt, kanske fixerad tom.
Fast i bland undrar man ju, med tanke på den aktivitet den håller där inne. Den tycker i varje fall om sin mammas sångröst verkar det som, tur att någon uppskattar den i varje fall ;-).
På återseende i morgon...

Och så var det måndag...

Vaknade tidigt i vanlig ordning, åt frukost i lugn och ro innan lillan behagade stiga upp. Fixade frukost till Cornelia, sedan gjorde vi oss i ordning och körde till skolan. Tog bilen till tvätthallen och stod ute i solen och njöt under tiden.
Zandra kom vid halv tio tiden, så vi gav oss iväg en stund senare. Lämnade in ett par klockor för batteri byte innan vi körde vidare in till Kalmar. Började våran köprunda på IKEA, där blev det lite nya handukar, kuddfodral, limegröna kuddar och plädar till soffan, blev naturligtvis mkt. bra :-). Tyvärr handlas det alltid mer än planen var när man kom dit, sen bar det vidare till ciytgross för lite övrig inhandling. Vidare bar det av in till staden, mötte upp bror där som hade ngn. plugg till Björn som vi skulle hämta, därefter intog vi lunch på Juventus. Det blev lite nyttighet i form av rödspätta och annat gott till, var även förbi Annika på Make Up store och hälsade.
Ytterligare mer shopping, kanske lite utöver vad jag tänkt mig, hittade så snygga/tuffa klädet till Cornelia på Kapp Ahl som hon kommer att få i födelsedagspresent. Får lägga upp lite bilder på desa när hon fått dem, blev oxå lite ateraljer till bebben; pläd (tagit efter Emma), pyjamas och lite tjockare plagg för hemresan.



Sen bar det av till jobbet för att färdigställa plakaten till slutrapporten, alltid trevligt att titta förbi jobbet när man inte ska jobba. Insåg lite sent att tiden gått snabbare än jag trott, hade lovat vara hemma till fem för Björn skulle i väg på fotbollsträning, 16:40 kollade jag på klockan. Lätt panik fick ringa och be Björn styra upp ngt. tills jag kom hem, sen bar det av hemåt.
Hemma gjorde jag och Zandra en kanongod pasta sallad som vi utan större problem tryckte i oss av.

Nu ska jag få lite massage av Björn då jag sträckte mig i nacken när jag skulle förflytta min smidiga kropp i soffan.

Sov sött!

Fortsättning av söndagen aktiviteter...

Cornelia´s kompis Frida ringde och ville leka i dag, så vi väntade in henne innan vi gav oss i väg ut till mamma och pappa. Passade på att dammsuga ur bilen när jag ändå var där medans Cornelia och Frida spelade spel, hämtade även korgsängen som planerat.
Att dammsuga ut bilen är inte heller det ngt. som tillhör en gravids aktivitet, vet inte hur många munnar av min frukost jag fick upp under tiden. men det är bara att svälja :-P och se glad ut!
Fick med oss Zandra när vi åkte ner, smet in en sväng på ICA Klinta och köpte lunch till små tjejerna, det fick även en varsin chokladpudding och då var man helt plötsligt en väldigt snäll mamma. Tänk vad det krävs för att få höra det ?!

Hemma igen fortsatte mitt tvättande, det är ju lagom blåsigt denna dag, så tvätten torkar ju åtminståné. Men sedan har jag packat BB-väskan som bestämt, det sista får man väl kasta i, i farten sedan. Men även ordnat med vagnen och sängen till bebben, det kallas att "jag bygger bo" och är tydligen något som följer med graviditeten. det innefattar även denna städmani jag haft under 1 ½ veckas tid. Så det finns vetenskapligt dokumenterat varför jag gör som jag gjort. Gott och veta, då är jag inte helt galen i huvudet i varje fall.
Passade även på att ringa min fina vän Emma som idag fyller år, många grattis kramar till henne!!!

Lägger upp lite bilder på dagens åstadkommanden...











Har nu precis slängt i mig en hamburgare och pommes från grillen, snabb mat i all dess ära när man inte hinner med spisen hemma.
Kvällen avlutas framför tv´n för lite avkoppling, i morgon blir det en tur in till jobbet och Kalmar stad för lite shopping.

Må gott!!


Söndagen..

Vaknade vid 8:00 i morse, och det är helt grått utomhus, var väl inte önskemålet med denna söndagen efter att man blivit bortskämd med sol i nästan en veckas tid. Gick upp och styrde i ordning litemannagrynsgröt innan jag väckte lilltjejen som legat och knölsovit brevid mig hela natten. När väl frukosten var uppäten så började det spricka upp och nu tittar faktiskt solen fram på himlen. Vi får väl se vad eftermiddagen har att erbjuda!

Nu ska Cornelia och jag ta en tur ut till mormor och morfar, ska hämta hem korgsängen till lillbebisen. Känns som det börjar bli dags att förbereda lite inför den stundande nedkomsten. Lite reserverad är jag dock, med tanke på att jag gick över 16 dagar med Cornelia. Vågar därför inte hoppas på att det kommer före eller på planerad dag, men mappen med alla papper är klar och ifyllt. I eftermiddag ska jag styra upp med BB-väska, och göra ordning säng och vagn osv. Får väl smäcka in lite bilder när det är klart.

På återseende, hoppas ni får en behaglig dag!

Middag med La familiá!

Bror och svägerska kom förbi i dag, så vi ringde hem till mamma och pappa och bestämde att de skulle komma ner och så styr vi upp med grillat och annat gott. Det gjorde de så gärna.
Åkte ner och handlade inför middagen, när vi kom hem igen tog Cornelia med sig sin pappa och morbror för att plocka påskris. Sara och jag styrde upp med marinad och grillsås till middagen, sedan gjorde vi oss goda nybakta baugetter med ost och skinka till lunch. Satte oss i solen och njöt i ett par timmar innan det var dags att förbereda middagen.


En gravid intar soffan med den skyldige...

Förberedelser i full gång...




I full koncentration!!



I full gång att vika servetter..


Kökspersonalen!


Lite avkoppling i soffan innan...


Vissa lite mer än andra!!





Det blev helgrillad fläskfilé med grillade potatis halvor och grönsaker, till detta en grillsås samt sallad. Som avslutning tog vi glass, grädde och marinerade jordgubbar. Satt som en smäck och känns därefter.

I morgon blir det åter lite styr utomhus i förhoppningsvis lika vackert väder som idag.....

Sov sött!

Då var städningen färdig...

Ja fy för den leé´, jag har ont i alla möjliga konstiga ställen på kroppen, men städningen är färdig. Nu är det bara tvätt att hänga upp i det perfekta vädret och att få sitta ner och njuta av det underbara vädret.
I går kväll knäskurade Björn vardagsrummet, jag rekomenderar varmt att inte lägga in klinkers i ev. husbygge, det krävs sin man för att ligga på knä med skrubborste för att få det rent, men fint blev det.
Vi grillade naturligtvis oxå, det blev dock ganska sent så vi stupade ganska fort i säng efter en genomgående dusch.
Nu på morgonen tog jag tag i lite blomplantering av de nyinköpta vårblommorna utomhus, blev oxå det en trevlig touch.


Lite bilder på det nystylade vardagsrummet med inslag av limegrönt, lite småsaker skall till efter måndagens Kalmarbesök!






I´ll be back...

Fortsättning följer

Ja, inte är det mkt. som händer hos mig just nu, det är mest krämpor av allt städande. Idag är jag inne på 5:e dagen och jag börjar se en ljusning, men det finns en del kvar att göra. Mitt i detta ska lillan hämtas, alltid jobbigt med avbrott, man vill så gärna lägga ner helt då. Men förhoppningsvis blir det en skön fredag kväll i soffan med god mat.

Katt och råtta...

Idag var jag tillsammans med Mini och Sanna nere i Skogsby och inhandlade vårens första blommor, därefter var vi akut hungriga och tog oss en god fläskfilé på Shqiponja i Färjestaden.
Hemma igen var det underbart varmt och skönt ute, så jag satte mig tillbaka lutad i solstolen och njöt. Helt plötsligt flyger Bilbo (katten) i väg och fångar något, tänkte först att det var väl en fluga i vanlig ordning.
Men då vänder sig katten om, och har då en mus i munnen som piper. Och mitt yrke som så är ju att rädda liv, så rent reflexmässigt så slänger jag mig fram och tar tag i BIlbo för att han skall släppa. Musen rasar i backen och sitter förskräckt på rumpan innan den kutar i väg och gömmer sig. Ja, jag vet möss är skade djur och Bilbo var jätte duktig, men inte när jag sitter och tittar på, sen får han ta hur många möss han vill. Ringde Björn och beklagade mig, så jag fick snällt sitta kvar och kolla så att musen inte sprang iväg tills Björn kom hem. Och när Björn väl var hemma så fick Bilbo avsluta sitt verk, med ett resultat av en mus som nu ser ut som en disktrasa efter all lek.


RSS 2.0