Vi fick lite besök...

På söndagen kom våran hund Mille tillbaka då hans extra husse fått problem med sin fot. Så nu har vi en riktig djur familj här oxå. På eftermiddagen kom fam. Hallin/Carlsson på besök, Noah fick en långarmad body och ett par svarta byxor och av självaste Jocke polis fick han självklart en polisbody. Vi var bara tvugna att sätta på den i dag.
Tack för fina presenter!




Noahpolis!


Cornelia i hatten, med Lava.

På kvällen skulle Cornelia, Anna och Martina tälta.


Det tog dock bara en halvtimme sedan låg två tjejer och sov i Cornelia´s säng..

Lördag och 60-års kalas.

Så har då min käre far fyllt 60 år den 25/6, så i lördags var vi utbjudna på middag alla barn med respektive fam. samt Sara´s föräldrar som oxå ville gratulera. I present från oss barn fick pappa biljetter till Rhapsody in Rock i Dalhalla, med hotellnatt och lite annat smått och gott. han blev jätte nöjd! Sedan fick vi underbart god mat :-P




Gravidast var Sara, som trots allt BARA gått över 4 dagar då =). Kämpa på tjejen, ut ska den!!

Tack mamma och pappa för god mat och gemytlig stämmning!

Astrid Lindgrens Värld

I fredags tog vår lilla familj en tur till ALV med fam. Olsson. På vägen upp fick vi stanna 2 ggr. då Noah blev så varm i sin bilstol. Så lite ammning för att släka hans törst. Varmt men tack vare lite blåst så var det ändå skapligt. En trevlig dag för barn och vuxna, och lille Noah var sovandes hela dagen, med undantag då jag ammade. Konstigt att han inte kan vara lika tillfreds hemma som när vi är ute på vift.


Lovisa och Cornelia hos Nils Karlsson pyssling.




Noah då han var vaken en liten stund.


Cornelia fick sjunga med i Allsången=)


Lite lunch intag i Lotta´s kök!

Ja en lång dag blev det, så på vägen hem stannade vi till i Kalmar och åt middag, sedan somnade vi, eller åtminstånne jag och Noah ovaggade i sängen!

BVC-besök.

Tog vagnen och Noah och gav mig ner till BVC. Ja, lilleman har inga problem med vikten....han går stadigt uppåt, 5115g idag, 56cm lång och 39,5cm runt huvudet. Mycket bra och följer SIN kurva perfekt jämt med alla måtten. Sen att han ligger strecket över normalkurvan, det får vi på köpet. Men han är så fin och nätt i sin kropp, bara lite dubbelhaka, men det hör ju till bebisar. Så nästa besök blir inte förän den 16/7 eftersom han går upp som han ska=).
Förövrigt är jag en ganska trött mamma, Noah sover bra hela natten fram till 04.30, då får han lite mat men sedan blir det gnyigt och mkt. pruttigt i magen. Tack och lov inget skrik, men man ser ju att han kämpar med gaserna i magen. Så jag får ta upp honom några gånger för att lugna honom och så blir det bra tills nästa omgång kommer. Ganska påfrestande när man känner att min kropp fullkomligt skriker efter att få sova ett par timmar till.
Så ner till apoteket i dag för att köpa Sempers magdroppar för att se om det kan underlätta för mitt lilla hjärta.


Lillhjärtat sover så gott i sin vagn <3.

Tidigt i säng i kväll, i morgon bär det av till Astrid Lindgrens värld med fam. Olsson. Hoppas bilfärden går bra med Noah oxå.

Natti natti!

Marknad och kattdax!!

Cornelia kom hem i morse och fick nya kläder att ta på sig, gjorde även lite flätor på henne. Sedan åkte hon ner på marknaden med Helena och barnen. Själv tillhör man ju inte den snabba skaran längre så jag kom inte ner förän strax innan 12. Tog sällskap med Mini, Sanna och Minis mamma ner, tyvärr blåste det ganska friskt i dag men det var ändå varmt. Väl nere så möter jag upp Cornelia och de andra, Cornelia ska då precis hoppa bungy jump. Det visar sig oxå att små tjejerna har åkt de riktigt snabba karusellerna, weah att de vågar.
Cornelia väljer att fortsätta med Anna och de andra, så jag strosar runt själv bland stånden,det blev dock bara en plånbok till Björn. Stannade och pratade med några stycken jag stötte på, sedan bar det av in till stan och Blå, då jag misstänkte att Noah snart skulle vakna och vara hungrig. Och mycket riktigt, lagom till jag ätit upp min sallad så vaknar han. Äter och bajsar i tur och ordning, så en ny blöja innan vi tar vägen hem.
När jag sedan sitter i soffan med Noah här hemma, så får jag ett riktigt leende från Noah, inte bara ett sådant där knip i magen leende. Utan ett riktigt hjärtligt leende, tom 2 ggr. Sötungen min <3, ibland önskar man att man hade kameran framme vid rätt tidpunkt. Han är riktigt tidig våran lille son, så jätte stark i nacken, han lyfter huvudet utan problem och kan hålla kvar det under en lång stund innan han trött lägger ner huvudet utan att "tappa" det. Lyckades få en ganska bra bild på det.


I kväll kom då våra små kattungar hem till oss, de som Cornelia fått i present av sin äldsta moster med familj.
De har fått namnen Loke och Lava, flickan är röd/cream och pojken askgrå/melerad.



Cornelia i bungy jumpet!


Cornelia och Anna åker bläckfisken!



Lava sover gott på soffans ryggstöd.
Loke trivs bättre på golvet!



Måndag och sol!!!

Så kom då äntligen solen och värmen. Självklart var det stranden som stod på schemat, jag som är van att vara nere vid 8 9-tiden på morgonen fick lite smått panik när jag insåg att klockan var 12 innan vi ens kommit hemifrån. Men men Cornelia hade Anna med sig så lite bär hjälp hade jag. Först förbi affären för att inhandla lite ätbart, väl nere på stranden så var det inte mycket folk vilket kändes skönt. Men med tiden dök det ner flera bekanta, tack och lov kom min underbara vän Annelie ner så jag fick lite avlastning med Noah så jag kunde äta lite. Kan ju säga som så, hade inte varit för Cornelia skull så hade jag inte åkt ner till stranden med Noah. Varmt och svettigt för både Noah och mig, men det blev några timmar, sedan tog jag mitt pick och pack och åkte hem och mös med Noah i vårt svala sovrum.
Cornelia och Anna blev kvar en liten stund hos Åsa och Alva, sedan blev de hämtade av Björn.

TISDAG
Började min morgon med att städa undan lite, ahhh min största ångest är att jag inte hinner med mitt hem. Men i dag sov Noah gott på förmiddagen så jag hann dra av lite här hemma. Cornelia följde med Anna och hennes familj ner till stranden idag. Jag stoppade ner Noah i vagnen och gav mig av ner på staden, köpte mig lite nya utomhusblommor nu när penseérna gjort sitt. Mötte upp mamma och gick sedan och tog oss en liten sen lunch på Robert´s C. Sedan bar det upp till ICA för att fylla på kylskåpet, mamma var snäll och körde hem mina varor.
Noah vaknade lagom då jag kom hem för att inta lite mat. När Björn kom hem passade jag på att dammsuga av lite, innan jag la Noah i vagnen igen och gick en långpromenad. Så skönt och avkopplande, även för Noah som sover så gott i vagnen. Hemma igen så har fam. Olsson kommit förbi med Cornelia´s bilbarnstol och jackan som glömdes i deras bil vid midsommar. Blev en liten fika, sedan gick jag ut och planterade mina nya blommor.
När det väl var gjort, så var det dax för ett litet bad för Noah, åhhh vad gott han myser lillprinsen, bada är verkligen skönt. Men mindre kul när man kommer upp igen, kallt och skrik i högan sky, trots ett varmt badlakan.
Nu ligger Noah och sover och Cornelia ska sova över hos Anna i natt. I morgon är det marknad i Borgholm, så det blir en liten tur dit ner.

Och så var det, det här med tiden....

...ja den bara går och att få lite tid framför datorn är ju inte så lätt längre. Noah har verkligen känsla för det där med att veta när mamma ska göra något, då är han redo för att matas eller att gosas med=). Därför är jag inte fullt lika ambitiös i bloggeriet längre.
Så var har då hänt sedan 5 dagar tillbaks, vi har ju framförallt firat midsommar. Även i år gick turen till norra Öland och naturligtvis Lammet och Grisen. Med oss hade vi mina föräldrar samt Martin, Camilla, Lovisa och Jack, till lekarna kom även bror med familj upp.
Klockan 12:30 serverades det silllunch som de bjuder på om man äter grillat på kvällen, min lille son sov så gott under hela lunchen samt även under dansen kring midsommarstången och lekarna. Och tur med vädret hade vi hela tiden, det var bara medans vi inväntade kvällens grillmiddag som det kom en rejäl skur på en halvtimma. Då passade vi på att fika jordgubbstårta som jag gjort, så vi inhyste oss hos Martins föräldrar. Sedan körde vi längs kusten i väntan på att klockan skulle bli 18:30 och få avnjuta massa god mat. Och även nu fick jag äta i lugn och ro för lillprinsen sov så gott hela tiden. Fick sig ett mål mat innan vi drg oss ner till oss för lite kaffe som avslutning på denna midsommar.
Mycket trevligt som vanligt, kan varmt rekomendera Lammet och Grisen på midsommar. Vi träffade även på Björns kusin Hanna med familj, som var lika överförtjusta över detta konceptet som vi var. Och bra var det för då fick vi i hop ett lag till lekarna med hjälp av Stefan och Olle.
Tack för en trevlig midsommar och på återseende nästa år!!!!


Vi har ju oxå varit med i tidningen, så här ser det kortet ut.

Vi valde att ta det i svart/vitt.


Noah i nappen!


Lite hormonplitor börjar dyka upp och jag kan lova de är bra mycket fler i dag, lille hjärtat det är tur han inte far illa av dem.


Mamma ger Noah babymassage efter badet på midsommaraftons morgon, dunder mysigt tycker både Noah och jag:)




Cornelia och Björn prövar olika moment med kameran.


Här sitter alla -jag samlade för sill lunch på Lammet o Grisen, midsommarafton 2009.


Noah som sov så gott hela midsommaraftonen!


Lovisa, Cornelia och Jack väntar på att papporna ska gå ut i skogen och binda kransar till dem=)


Cornelia och Lovisa tog sig sedan an dansen!



Nyammad och lika trött och sovandes=)

Mammas lille snutt!!


Lekarna har börjat, med äggkastning som blir Johans och Stefans startgren.


Barndelen av laget, Lovisa, Cornelia, Lukas och Olle.


Far och son i fotoläge!!


Cornelia i Irlänsk julafton, kan garantera att det var grymt kul och se alla som redan var lite på lyset utföra denna gren asg=)

Hela laget med publik bakom!


Björns kusin Hanna och deras minsta.


3/4 delar av fam. Olsson...


Nästa gren var att ta sig fram genom att lägga två tidningar om vartannat...
vårat lag låg sist, kanske beroende på att det var övervägande barn:) så till slut bar Johan Stefan över mållinjen=)



Avslutande grenen är naturligtvis tårtätning utan händer =)

Och som avslutning på kvällen sätter vi på Noah sin pyjamas och en trött stora syster hjälper till!

Oj vad tiden rinner i väg...

...och i natt är det 12 dagar sedan lille Noah kom till oss. På förmiddagen i dag tog jag och Noah oss en promenad tillsammans med Mini och Sanna. De somnade gott båda våra småttingar=). Cornelia hade Frida hos sig så de har pysslat och underhållt sig själva. Vid halv tre kom BVC-sköterskan på besök och det var dax att kolla så att Noah går upp i vikt, och ingen tvekan där inte, han vägde redan 4700g. Det är dock mycket förvånande, vilket även Anja tycker eftersom han inte ser så stor ut. Noah är så nätt i kroppen, men jag misstänker att han har grov benstomme efter sin far=).
Efter detta besöket tog jag mig en promenad med Noah ner till ICA för att handla mat, idag får jag själv styra till med mat eftersom Björn ska på fotbolls match. Jag har blivit lite bortskämd när Björn styrt med både lunch och middag under de dagar han varit hemma. Undantaget mina pannkakor jag gjorde=). Schnitzel blev det på menyn idag och det tycker Cornelia är kanon=). När jag kom hem, svettig eftersom man måste hålla sin matbank varm:-), så var Åsa och Alva på besök och hade med sig fina presenter till Noah, tack så jätte mycket!! Noah hade dock somnat gott i vagnen och klockan var 15:30 när jag gick hemifrån och han sover än när klockan är 19:11=). Och min stora tjej sitter och spelar kort med sig själv. Älskar er mina söta små barn <3<3<3<3.


Vågar inte störa honom genom att ta av  jackan <3<3<3

Lillan som varit gullig och hjälpt mamma i köket och vaktat lillebror då jag hämtade tvätten <3<3<3<3.

På promenad!

I måndags tog jag med mig mina två små barn och gick ner på stan, tänkte kolla om jag kunde hitta något att sätta på mig, detta är dock inte så lätt. Vill så gärna komma i mina vanliga kläder, men det är en bit kvar tills dess, och jag har inte jättelust att köpa på mig massa kläder som jag vet kommer vara för stora sedan (förhoppningsvis=)). Så vi gick ner och tog oss en lunch på Blå, lagom till Noah vaknade och ville ha lite mat. Sedan blev det glass köp till stora syster. Oj, jag är dålig på att ta med kameran när vi går i väg, så inga bilder från dnna promenad.


En riktig liten VILLERVALLA kille, en regning dag...


Noah sitter gärna i sin babysitter....


Cornelia och bästisen Moa poserar gärna framför kameran!



Så glada tjejer som just gått på sommarlov och faktiskt är lediga från skola och fritids hela sommaren!

Söndag!

Och Noah är hela 10 dagar gammal! På morgonen i dag var det 2 små morgontrötta människor vi hittade i soffan.



Sedan var det baddax för Noah, som sedan låg och mös på skötbordet.





Vid tvåtiden på eftermiddagen kom Johan, Emma och lille Oscar på besök, Noah fick en jättesöt body från PoP, tack så mycket! Passade även på att ge Oscar sin doppresent, då vi inte visste om jag kunde komma på barndopet eller inte=).
Vi fikade med bullar, kakor och hallonpaj. Sen var det lite mys och prat i soffan innan de gav sig av hem för att förbereda sin semester till Gotland. Åh, vad jag längtar tills vi ska dit i juli!!!


Söta lille Oscar som blivit så stor sen jag såg honom sist!


Mamma och son mys=)


Min lilla älskling gör fingret när han snussar vid mammas bröst=), tydligen vanligt hos små barn?


Mammas hjärtegull! Finns en stor variant som heter Cornelia oxå=)







Våran lille Noah har under sina bonus dagar i magen verkligen byggt upp sin muskulatur. han är så stark i sin nacke och har inga problem att lyfta huvudet och under en längre stund koncentrera sig på något han ser. Så duktig lillgosse vi har <3<3<3<3


Mammas stora lillhjärta <3<3<3<3, kan känna att det är lätt att Cornelia hamnar ur focus nu när Noah får så mycket uppmärksamhet. Men det gäller att påminna henne om att hon är lika älskad som innan lillebror kom!
Älskar dig min lilla prinsessa!!!

Skolavslutning!

Så var det då dax för första dagen på sommarlovet för Cornelia. Upp tidigt på morgonen för dusch och fixning av håret. Och lagom till vi ska åka så blir Noah hungrig=), så är småbarnslivet...det positiva var ju att vi inte hann åka ner till diamanten först för att gå till kyrkan, utan vi körde direkt och slapp gå i regnet=). Satte mig med Noah i knät i kyrkan och där somnade hann trots prästens kraxiga kråksång. Dessto ljuvligare var det när alla barnen sjöng, så duktiga!






Sedan var det kaktaberas och avslutning på skolan.




Noah på storasysters avslutning!


Frida, Cornelia och Moa!


En stolt mormor med Noah!

Dagen gick sedan i rusande fart, Björn var gullig och grillade hel fläskfilé till mig och Cornelia innan han gav sig i väg på fotbollsmatch. Matchen vann de med 4-3, sedan var det bara hem och vända för Björns del eftersom pappa och Björn drog i väg till Tyskland med Gårdbybuss vid 23.30. Så nu var man ensam med 2 barn.

Lördag och en jättebra natt, min lilla prins är så duktig och sover gott på nätterna, "peppar peppar ta i trä". Jag har dock varit på helspänn eftersom jag haft lilltjejen liggandes på Björns sida, och hon är inte känd för att ligga still på nätterna. Så jag byggde upp en liten kuddvall som funkade bra, så även jag fick sova gott. Så en skön sovmorgon fick vi njuta av i dag. Regnade hela förmiddagen, Cornelia sprang bort till Stina och lekte, själv åkte jag ner och gjorde lite ärenden på stan. Hemma igen styrde jag upp och gjorde pannkakor som jag lyckades steka färdigt lagom till Noah blev hungrig. Sedan var det helt plötsligt strålande solsken, så jag, Cornelia och Noah passade på att vandra ner till ICA och handla lite lördagsmys mat. Tyvärr var Noah lite kinkig framåt kvällen så jag fick vänta in mamma och Zandra innan det blev någon mysmat. Av någon konstig anledning får Noah sådana jätte rapar som ligger och trycker ett bra tag innan de ger sig till känna, alltid en liten omgång på eftermiddagen är det så....
Vid 21.00 var pappa Björn hemma igen, med en hel del upp bunkrat.

Torsdag och åter lite shopping!

Var i behov av en ammnings Bh till, så det fick bli en tur till Färjestaden. Fick med mig Zandra och så mina två barn=). Lille Noah är så himla snäll och lätt att ha med sig.
Självklart blev det lite mer shoppat än tanken var, men bebiskläder till Noah och kläder till Cornelia är så svårt att motstå, och speciellt när det är rea varor=)





Hemma igen blev det vardagsbestyr, Cornelia sprang bort och lekte med Anna. På kvällen var det dax för Noah att bada, var inte på bästa humöret då, lite knip i magen då jag råkat äta sallad med purjolök i. Stackars lille älsklingen, sicken dum mamma....



På torsdag morgonen kom även Annelie på besök, hon hade lite svårt att hålla sig innan fredagens skolavslutning:-). Så vi fick lite besök på morgonkvisten här hemma, och fina presenter till Noah hade hon med sig, tack så mycket fam. Broman!!


Lite besök...

I går tisdag, så hade jag lovat Cornelia att Noah och jag skulle hämta henne på skolan. Sagt och gjort så fick vi bli nerkörda till Netto av pappa Björn eftersom Noah knölsov fram till klockan 12. Så jag gick från Netto till skolan, väl där kom en hel skock med tjejkompisar till Alva framrusande för att titta på lillkillen. Vi var tydligen efterlängtade =), så länge som de gått och undrat när det ska komma ut en bebis. Väl inne hos Cornelia fick jag varma kramar av personal och av Katta som lidit med mig under min övergångspeiod=). Cornelia blev naturligtvis jätteglad och var mäkta stolt när hon fick dra vagnen över skolgården och visa upp sin lillebror.
Cornelia och jag tog oss en fika på Nya Condis och jag passade på att amma Noah som otroligt nog fortsatt att sova i vagnen hela vägen. Sedan bar det av hem och lillkillen låg vaken och funderade hela vägen hem, så söt=).
På kvällen fick vi så besök av fam. Olsson som hade med sig fina presenter till Noah, tack för det!! Lite äppelkaka och kaffe intogs sedan innan det var dax för dem att åka hem.


Sover så gott med sin lilla ninnis...


Fam. Olsson minus Jack som var på annat äventyr denna kväll!


Mina 2 män, den ena håller sin mamma sysselsatt och älskade Björn stöttar verkligen upp här hemma till 100% under sina 10 pappadagar. Städar, diskar och lagar mat samt lämnar Cornelia så jag inte behöver stressa på morgonen. Tack älskling!


I sin badrock efter första badet hemma!

Idag onsdag, wow börjar komma i kapp efter min bloggvila!!! Har fått sova riktigt länge i natt, sista kvällsmålet i går var vid 23, när jag vaknade vid 02:47 av att fått sova så länge så låg lillgos och sov så gott. La mig ytterligare en stund och fick nästan väcka honom för att han skulle äta då mina bröst var sprängfyllda efter mer än 4 timmars uppehåll. Sedan sov han gott fram till klockan 6 igen. Vilken lyx....med undantag för mina nu oerhört stora rattar som man absolut inte är van att bära runt på.
För övrigt har dagen bestått av att ta det lungt, ingen promenad i dag då jag känner att mitt bäcken inte är riktigt stabilt ännu. Men jag vill så gärna komma ut och börja röra obehindrat på mig, men det gäller väl att ta det lungt, vill ju inte riskera ngt. Däremot har min kära mamma varit här och färgat mitt hår mörkt igen, tyvärr blev det ingen bra kvalitet på mitt hår efter slingorna, så det fick bli mörkt igen, och bra blev det. Tack snälla mamma för hjälpen!
Lilleman har för övrigt varit mkt. "tuttig" idag, kanske för att natten var så lugn.
Till middagen bjöd vi in Helena W och 2 av barnen på middag då hon var gräsänkling och övriga barnen ätit på annat håll. Grillat blev det och lite trevligt prat.
Sedan blev det fotboll...och vi vann!!!!!
Nä usch och fy nu ser jag vad klockan är, dax för en ammandes mamma att krypa i säng!

Måndag

I dag  var det dax att åka in till BB för att ta PKU-prov samt för en läkarundersökning, eftersom vi åkte hem innan 36 timmar hade gått. Allt lät bra och Noah sa inte ett ljud under provtagningen, så lugn och snäll. Hade oxå ökat fint i vikt.
Sedan blev det lite shopping, kanske lite för mycket, men det är han värd. Även Cornelia fick lite fina presenter. Åt lunch på Zorbas och tog vidare en tur ut till City gross.
Hemma igen så gick Björn in och hämtade Cornelia som MIni och Sanna varit så snälla och hämtat på förskolan i dag. Tusen tack för hjälpen!!
Morfar var förbi en liten sväng och fick njuta av sitt barnbarn en stund.
Kvällen blev sedan en lugn stund i soffan innan bedtime!!!

Måste oxå berätta vad vi överraskades med då vi kom hem från BB i lördags. Mormor, morfar och Zandra kom ner med fina rosor och en jordgubbstårta samt ännu mer fina kläder! Tack snälla ni för den välkommen hem överraskningen!

Lite bilder:




Lite nana i sin säng!


Sover gott i bilen...


SYSKONKÄRLEK! Mina älskade barn!




Puss min goding!


Stolt morfar!

Bild dokumentation...


Lite vila under en värk nere vid entrén till förlossningen. Lagom ansträngd.


CTG-apparaten arbetar...
och jag är uppkopplad.



Ligger i ett avslappnande??? bad, med en avslappnande akupunktur nål i pannan, ingen större effekt dock.


Kvällspassets personal, helt underbara!


CTG-kurvan,


Lite sug av lustgas blev....här är jag snart i fas för att börja krysta.


och så kom han då äntligen, våran älskade lille son Noah.




Den eftelängtade grattisbrickan!


En stolt och trött pappa!


Första badet!


Pyjamasdax= första kläderna.


Stolt storasyster kom på besök...


Moster Zandra var oxå på besök.




Amningsdax.


Cornelia har gjort fina presenter till lillebror.


Redo för färd hem!


On tour!!



En liten dokumentation av den 4 juni 2009.

Vaknade besviken även denna morgon av att ingenting hade hänt under natten, och insåg att jag ytterligare en morgon måste släpa mig ner till skolan med Cornelia. Men så blev det och det är nästan så man svettades av frustration när man får menande leenden och små kommentarer. Men det var bara att le och se glad ut, fast jag tror nog att de såg på mig att jag var rätt trött på det just då...
Åkte sedan hem och slängde i en maskin tvätt och gjorde mig en frukostbricka som jag tog med mig och satte mig framför tv´n för att se de övriga 2 filmerna jag hade kvar av 5 hyrda. Så ringde Björn vid 8:45 och frågade hur det var, och lika muntert som vanligt den senaste tiden så svarade jag: - Björn jag ringer dig om det händer något, men bara så du vet, i morgon vägrar jag att lämna Cornelia så det får du göra! Efter det samtalet så tog det ca. 15 minuter så börjar jag känna av molande värk från ryggen och fram. Var lite tveksam till att börja med så jag la mig till rätta och kollade med jämna mellanrum på klockan, och kunde konstatera att var 15:e minut så kände jag faktiskt av värkar i något "behagligare" form. Fick sedan ett infall av att det kanske är något på gång, och då måste ju tvätten torka i fall vi måste in. Så upp och ut och hänga tvätt, sedan så är det ju typiskt mig att börja städa av toaletten och göra ordning överallt, kallas att boa in sig som gravid och väntande. Sedan dök Pelle upp som skulle foga badrummet, men jag fortsatte att kolla klockan och värkarna kom allt tätare och var nu nere på 7-10 minuter. Så ringde mamma såjag passade på att förbereda Zandra på att det kanske var dax och att det vore bra om hon kunde sova här till natten i fall det blev dax.
mamma hade bakat bullar så hon skulle köra ner Zandra och var snäll och tog med sig en påse bullar. Klockan 12 var det dax att hämta Cornelia och nu var det bara 7-5 min. mellan värkarna. Men jag åkte ner och satt en stund och pratade med fritids Emma och kände att jag faktiskt behövde kämpa lite med värkarna.
Sedan bar det av hemåt för att ringa Björn och passa på att slänga i mig lite pasta som energi tillskott. Lovade Björn att ringa honom efter att jag ringt förlossningen. På förlossningen sa de att jag var välkommen in, men jag tyckte ändå inte att värkarna var fullt så kraftiga så jag sa att jag skulle duscha och fixa lite, men att jag troligtvis kom inåt framåt eftermiddagen. Ringde sedan Björn som då redan var på väg hem, själv var jag tvungen att lägga mig och små flåsa på soffan efter duschen och att jag hämtat inden nu torra tvätten =), knäpp!!!
Klockan 13:30 var värkarna ganska tuffa och höll sig stadigt med 5 minuters mellanrum, så Björn åkte ner och handlade efter sin dusch för att ha med sig ett litet förråd in till förlossningen. Ville väl inte göra samma misstag som förra gången, då han levde på 14 koppar kaffe =).
När han väl kom hem så kände jag att det var dax att åka, tänkte ta en tur förbi MD för en hamburgare först, vägen in var tuff i vanlig ordning, ingen kör ju och kollar på blommor i vägkanten just då och guppen på bron känns ingenting!!! Väl framme vid MD så blev det mer kraft och täthet i värkarna, så när jag väl fick min hamburgare så var det bara gott med två tuggor sedan åkte den i påsen igen. 16:45 skrevs vi in på förlossningen, låg sedan i CTG-apparaten i en timma cirka, och var då öppen 4 cm och med ett jämt värkarbete. Vid 19:00 fick jag lägga mig i badet, det pallade jag i en halvtimme sedan var det full aktivitet och jag fixade inte värmen. Upp igen för att kolla hur mkt. jag öppnat mig, och var då öppen 7 cm. Vid 20:00 tog de hål på fosterhinnan och som förra gången körde det igång värkarbetet och lust gasen kändes ju som ett hån tillslut med så täta värkar och ingen vila. Fick nästan panik av att inte få någon paus mellan värkarna så tillslut vid niotiden kom så narkosen och jag fick bara en spinalbedövning efetrsom jag var så långt gången redan. Fick lite mer avslappning mellan värkarna efter ca. 20 minuter. När klockan sedan var 22.00 så var det personal byte, hade ändå tur med kanon personal på båda passen. Jag var nu öppen 9 cm men huvudet stod inte fullt nere i bäckenbotten, så jag fick ställa mig upp en stund. Efter 15 minuter fick jag lägga mig ner och hade nu öppnat mig fullt ut, men fy vilka smärtsamma värkar det var och spinalen satt bara i en timma. Klockan 23:25 bestämde jag mig för att det var dax att krysta för det tryckte på såååå. Och klockan 23.36 kom så våran lillkille Noah, så söt med massa hår och en jättestor pussmun. Vilken skillnad mot Cornelia´s förlossning, nu fick jag verkligen känna av hur det är att föda ett barn och krysta fram det, vilken häftig känsla!!!!! <3<3<3.
Och ingenting behövde de sy heller och bara det är ju en lyx=).
Sedan var det bara massa mys och stora glädje tårar. Och en underbar grattisbricka där innehållet slank ner utan större problem.
Tyckte inte att Noah kändes så stor men han både vägde och var längre än Cornelia, som jag upplevde större när hon föddes. Noah är mycket nättare i kroppen trots sina 4335g och 54 cm. Vägde 4220 när vi åkte hem.

Ja det var en "liten" dokumentation. I morgon lägger jag in lite bilder!!

Så kom då dagen D <3<3<3

Det blev då som jag trodde, den 4 juni kom så lille Noah till världen. Förlossningen var kanske något av en drömförlossning med undantag för det fruktansvärt intensiva och smärtsamma värkarbetet innan jag kunde börja krysta.
Tänkte sammanfatta det lite mer ingående i morgon, är fruktansvärt trött efter 2 dygns vakenhet. Men nu är vi hemma, Noah är en liten ängel så snäll och go. Hoppas denna natten kan ge lite sömn för min och Noah´s del....


En dag i slapphetens tecken!

Efter gårdagens besök på MVC så blev jag ordinerad vila för att samla lite krafter eftersom mina nätter inte är så väl sövda. Så sagt och gjort, jag åkte ner till TIME och hyrde mig 5 dvd-filmer, tänkte väl att då om något sätter värkarna i gång så jag inte hinner se dem. Än så länge har jag hunnit se 2 stycken, men ska snart slänga på en till, lite jobbigt dock nu när solen tittat fram så här på kvällen. Men promenerat har jag ju försökt med och det har ju inte haft något resultat, börjar faktiskt fundera på att inta stutsmattan snart.
Lite mat har man i varjefall fått i sig nu, så nu blir det till att se en film igen.
Mycket meningslöst pladder skrivs det nu, men då ser ni i varjefall att jag fortfarande finns kvar på hemmaplan.

Hoppas ni andra mår bättre än jag, kram på er!

Lååång promenad.

Efter en liten stund i solen på förmiddagen fick jag och Zandra nog. Jag hoppade in i duschen och sedan var det walking skorna på. Eftersom Cornelia fick följa med sin kompis Frida hem efter skolan så var man ju fri, så därför gick vi ner till Blå och intog en lunch. För min del blev det en god tonfisk sallad och vitlöksbröd, gott!! Sedan vandrade vi vidare uppåt till apoteket för lite vitamin och ansiktsprodukter. Sen köpte jag mig jordgubbar, gäller ju att passa på innan bebisen kommer, de kan ju reagera ganska kraftigt på jordgubbar. Sen svullade vi i oss en varsin glass innan det var dax att vandra vidare upp till MVC. Och i vanlig ordning var mina värden kanon, den som har bosatt sig inne i min mage hade dock bestämt sig för ett aktivt träningspass lagom till Karin skulle mäta och känna. Hjärtljuden var extra höga i dag låg på 150, och huvudet ligger verkligen så långt ner det bara kan göra innan det är dax att titta ut. Frågan är om hela ansiktet kommer att vara format som min bäckenbotten, den har ju legat så under lång tid nu. Så du lille välmående vän, är det inte dax att tänka på ny adress nu? Ditt nuvarande bohag börjar kännas ganska slitet =).
Så har den inte kommit ut till på lördag, så blir det till att ringa förlossningen för ett ultraljud och planering för igångsättning. Men som sagt nu hoppas vi på de dagar vi hart kvar fram tills dess.
Efter MVC-besöket var det dax att pallra sig hem, lagom öm i bäckenet men hem kom jag tillslut. Och det var extra roligt att se vad grymt fint det blir i badrummet med ölandstenen!!
Nu ska jag ta mig lite jordgubbar innan det är dags att hämta lillan.

Ännu en solig dag...

...och dagarna de går en i taget. Natten som gick sov jag faktiskt ganska bra, lyckades baxa upp min högerarm med en kudde så den kändes riktigt bra i dag. Så var det åter dax att lämna Cornelia på skolan och leende gå dit och se glad ut.
Hem igen och ta det lungt i några timmar innan det är dags att hämta igen. Zandra och jag intog solstolarna, men hu det är så varmt så var femte minut var det bara upp och röra på sig. Mini och Sanna kom oxå upp för lite grannsnack och bebismys, lilla Sanna är dock inte så mycket för mys inte, hon är mer aktiv än en duracellkanin :-).
Innan vi hämtade Cornelia köpte vi med oss sallad och baugette och åt nere vid hamnen. Passade på att tvätta bilen utvändigt i tvätthallen, invändigt gjorde jag själv med mycket stånk och stön. Men nu gäller det att pröva alla varianter för att se vad som lyckas.
Till middag blev det i dag grillad kycklingfilé och pommes. Därefter blev det duschen och sen var det dax för föräldramöte inför skolstarten till hösten. De kommer få en kanonlärare som heter Eva Hall, så det känns jätte bra.
Är precis nu hemkommen från en promenad upp på klinten, har ju försökt med den uppförsbacken ett par kvällar nu, men det verkar inte vara så effektfullt, dock lite skönt att röra på sig... fick i kväll till på köpet ett par myggbett.

Lite avkoppling framför tv´n nu sedan blir det sängen. I morgon ska vi få vårat fina kalkstensgolv inlagt på toaletten, ser fram emot att snart kunna inreda och få ett badkar!!!!

RSS 2.0